Van oud naar nieuw, meditatie 2018 – podcast en tekst.
31 december 2018
12 mei van 16.00-17.00 wereld wijde meditatie
3 mei 2019
Show all

Water en veerkracht 

Sinds deze week heb ik een nieuw waterfilter in de praktijk staan zodat iedereen na de behandeling gelijk een glaasje gezond water kan drinken met natuurlijke mineralen en dat helpt om afvalstoffen beter af te voeren. 

Gezondheid en veerkracht, zowel fysiek, emotioneel als mentaal hebben alles te maken met je innerlijke batterij. Die kun je van verschillende kanten opladen: 

Sterk en veerkrachtig wordt je en blijf je bijvoorbeeld door voldoende rust en slaap, meditatie, yoga, bewegen, in de natuur zijn, fijne mensen om je heen, fijn werk waar je talent tot z’n recht komt en hobby’s waar je energie van krijgt, door gezond eten én voldoende water te drinken. Al die energiebronnen dragen bij aan meer veerkracht, een sterke geest en een sterk lichaam.

Tegelijkertijd is het heel belangrijk om op te letten waar je energie aan verliest zowel fysiek, emotioneel als mentaal en daar iets aan te doen. 

Waarom is water drinken zo belangrijk?

Ons lichaam bestaat voor 70 % uit water, als we te weinig drinken drogen we uit.  Je krijgt bijvoorbeeld een droge huid of hoofdpijn, je lichaam kan de afvalstoffen niet goed afvoeren, dit kan er zelfs voor zorgen dat je uiteindelijk nierfalen krijgt of sneller aankomt. 

Voldoende water drinken is dus belangrijk om gezond fit en energiek te blijven. Het is goed voor ons hart, spieren en gewrichten, voor het functioneren van ons brein, onze darmen en onze lymfe functie, ons immuunsysteem, voor onze huid, om afvalstoffen af te voeren en het stimuleert de stofwisseling. 

Sportdrankjes, fruitsappen of frisdranken bevatten stoffen die eerst afgebroken en verteerd moeten worden. Puur water kan direct door je lichaam worden opgenomen. 

Waarom drinkwater filteren?

Nederlandse drinkwaterbedrijven kunnen het grootste deel van de vervuiling uit het water filteren. Daarmee doen we het in Nederland erg goed in vergelijking met andere landen. Ze kunnen echter niet alles uit het water halen. Er blijven nog steeds kleine hoeveelheden achter. Denk hierbij aan medicijn- en hormoonresten, chemicaliën, pesticiden, zware metalen, microscopisch kleine plastic deeltjes o.a. uit cosmetica (dit jaar start een onderzoek bij de UVA hiernaar; het lijkt er op dat deze plastic deeltjes in ons bloed en zelfs in onze hersenen terecht komen), röntgen contrastmiddelen en bijvoorbeeld de stoffen die bij het GenX proces gebruikt worden.  Het RIVM zet zich in voor optimaal drinkwater en doet onderzoek hiernaar, stelt de norm en maakt zich tegelijkertijd hard voor meer transparantie in dit onderzoek én maakt zich zorgen over de vervuiling het oppervlaktewater.

Omdat ikzelf zo’n anderhalf liter water per dag drink naast andere drankjes wil ik graag zeker weten dat ik water drink dat mijn gezondheid ondersteunt en dat gun ik mijn cliënten ook. 

Daarom heb ik nu een nieuw waterfilter in de praktijk staan dat 99,9 % van de afvalstoffen eruit filtert. Speciaal geselecteerde stenen en onderste lagen van de filter voegen natuurlijke mineralen toe zodat iedereen na de behandeling gelijk een glaasje gezond water kan drinken. 

En zeker niet onbelangrijk: Met een waterfilter hoef ik geen plastic flessen bronwater meer te sjouwen dus goed voor het milieu en mijn rug en ik ben nog nog goedkoper uit ook !

Wil je een glaasje proberen? Kom maar langs!