Zo belangrijk is water drinken !
10 april 2019
meditatie en yoga bij maansverduistering
16 juli 2019
Show all

Eerste wereldwijde meditatie die wordt gemeten! 
Doe jij mee met dit bijzondere initiatief op zondag 12 mei a.s. van 16:00 – 17:00 uur (NL tijd) ? Om 15.45 uur staat de deur van mijn ruime ruimte – Over de Vesten 5 in Schiedam- open om met elkaar te mediteren, welkom ! 

We starten met een geleide hartcoherentie meditatie oefening waarna je je eigen meditatie kunt voortzetten. HeartMath-kenners zullen kiezen voor de hart-ademoefeningen, maar elke meditatievorm is geschikt. Na de meditatie is er een theetje of kun je direct naar huis, waar je aan toe bent. 
Deze meditatie wordt georganiseerd door MOMM, dat staat voor Moments of Mass Mindfulness. 
De tekst uit onderstaande bericht heb ik via de mail van Heart Math Benelux ontvangen:

Wat is MOMM?
Een onafhankelijk, non-profit initiatief om zoveel mogelijk mensen samen te brengen met een open geest en open hart in een wereldwijd meditatie-evenement. MOMM is een uiting van vrede, van oprechte verbondenheid en een weigering om verdeeld te zijn. Meer informatie over MOMM vind je op mommworld.org

In de video hieronder vertelt HeartMath research directeur Rollin McCraty over MOMM en het meten van het effect van meditatie op het aard magnetisch veld met de Global Coherence App. 

Waar is MOMM?
Overal! Het is wereldwijd!
Waarom wordt MOMM zo bijzonder?
Afgezien van het belang van een uiting van vrede en verbondenheid, zal MOMM de eerste massameditatie zijn die gemeten wordt. Het is een wereldprimeur.
Daarvoor doen wij een oproep aan iedereen om mee te doen. Wij gebruiken daarvoor een nieuwe App.

Global Coherence App
HeartMath heeft een nieuwe App ontwikkeld die samen met de Inner Balance Trainer (oorsensor) gebruikt kan worden om de coherentie van grote groepen mensen te meten. Deze Global Coherence app is gratis te downloaden in de App store of Google Play. Als je de Inner Balance Trainer niet hebt dan kun je toch inloggen en zien wat er wereldwijd gebeurt. Ook word jij zichtbaar als lichtpuntje op de wereldkaart tussen alle andere deelnemers. Als je de Inner Balance Trainer wel hebt dan kun je zelf de groepsmeting mee beïnvloeden.

Wat wordt er gemeten?
Wat wij voelen en denken blijft niet alleen in ons eigen lijf. Ons hart creëert een klein maar meetbaar elektromagnetisch veld om ons heen en dat heeft een effect op onze omgeving. Op onze beurt worden wij ook weer beïnvloed door anderen en ook door het wisselende elektromagnetische veld van de aarde. Onderzoek hierna staat nog in de kinderschoenen. Nu wordt de stap gezet naar onderzoek op wereldschaal: hoe hoog is de groepscoherentie tijdens de meditatie en in welke mate is er enig effect te meten op het elektromagnetische veld van de aarde, gemeten met de uiterst gevoelige sensoren die HeartMath geplaatst heeft in de verschillende werelddelen t.b.v. haar wetenschappelijk onderzoek.

Hoe kun je hierbij betrokken zijn?
1. Door over dit initiatief te vertellen
2. Door mee te doen aan de groepsmeditatie (liefst met je Inner Balance Trainer waardoor we het effect kunnen meten) Je kunt overal mediteren maar als je het leuk vind om in een groep te mediteren staat op 12 mei om 15.45 de deur van mijn ruimte open – Over de Vesten 5 in Schiedam.
3. Je kunt je eigen MOMM organiseren. Dit kan een kleine groep vrienden of familie in je huiskamer zijn. Of je organiseert een bijeenkomst in een café, yogastudio of gezondheidscentrum in de buurt.
4. Als je het echt groots aan wil pakken en een live evenement wil organiseren kun je het beste contact opnemen met het MOMM-team.

Wat nu te doen?
– Download de Global Coherence App in de App store of Google Play
– Kies via ‘Join Group’ voor de MOMM-meditatie [toegangscode is BlueWind81].
– Zet de MOMM datum en tijd in jouw agenda.

We verheugen ons erop om samen met jou deel te nemen aan dit mooie initiatief dat aansluit bij de internationale missie van HeartMath: Activating the global heart.