mindfulness rotterdam
Mindfulness, meditatie, yoga en mijn praktijk
27 augustus 2019
september equinox
September equinox – krachtige energie reset
22 september 2019
Show all

Esoterische acupunctuur

Afgelopen week volgde ik een bijzondere nascholing overEsoterische Acupunctuur, een verdieping van de klassieke acupunctuur. 

Het is Mikio Sankey die deze vorm van acupunctuur ontwikkelde. Hij heeft een universitaire Master Degree in de acupunctuur en Ph. D. in Oriëntal Medicine en Health Science. Hij heeft diverse boeken op zijn naam. Naast het voeren van een eigen praktijk  geeft hij lezingen over  de hele wereld. Meer info op de website van Mikio Sankey https://esotericacupuncture.com

Esoterische acupunctuur maakt onder andere gebruik van de traditionele Chinese acupunctuurtheorie, het Chakra-systeem, de Geometrie, de Ayurveda en de Yoga, Quabbalistic Tree of Life en de kwantumfysica. 

Esoterische acupunctuur sluit erg aan mijn eigen ontwikkeling in het toepassen van acupunctuur. Fijn dat deze richting erkend is in de acupunctuuropleiding en de beroepsvereniging.

Wanneer gebruik je esoterische acupunctuur ?

Tijdens een behandel traject zorgt eerst klassieke acupunctuur ervoor om balans en eventuele klachten te herstellen en bijvoorbeeld ooracupunctuur kan pijn verminderen of doen verdwijnen. Vervolgens (of zelfs al eerder) kun je kiezen – altijd in overleg – om Esoterische Acupunctuur toe te passen. Zo kun je gezondheid, balans en veerkracht behouden en bewustzijn verhogen. Het is harmoniseren op een ‘dieper’ niveau en ondersteunen van persoonlijke, spirituele en energetische groei. Lichaam, geest en ziel synchroniseren.

Behandeling met esoterische acupunctuur

De behandeling is vrijwel helemaal pijnloos; hele dunne naaldjes gaan maar 1 of 2 mm in de huid. In plaats van naaldjes kunnen we ook kleine bolletjes plakken op de acupunctuurpunten, of de punten worden gemasseerd. 

De naaldjes worden in geometrische patronen, rondom de chakra’s geplaatst. Ze vormen met elkaar verbonden driehoeken. Het hartchakra staat centraal. de ’plaats’ van onvoorwaardelijke liefde, compassie, mededogen en zelfhelend vermogen. 

 Ze werken in én buiten het lichaam in het persoonlijke energieveld dat weer verbonden is met het allesomvattende kosmische energieveld. 

Na het plaatsen van de naaldjes leer je een speciale meditatie/ visualisatie techniek. Dit vergroot het effect van de acupunctuur en helpt het bewustzijn te verruimen. Zo gaan inzicht en ervaring hand in hand. De meditatie kun je ook thuis toepassen.

Je ervaart het effect fysiek, mentaal, op gevoelsniveau en in je energie. Je wordt je bewust van gedachten en patronen die onbewust invloed op je hebben. Zo kun je daar bewust iets mee doen. 

Op de foto een acupunctuur patroon uit de esoterische acupunctuur dat ik gister heb toegepast.