Yogi Tao Porchon Lynch is op 101 jarige leeftijd overleden
23 februari 2020
Alsjeblieft! 20 minuten rust (audio) en tips voor optimale veerkracht!
22 maart 2020
Show all

Herhaaldelijk krijg ik de vraag of ik goed kan omgaan met de situatie van de corona pandemie die we nu hebben.
Ik kan je zeggen het is een enorme uitdaging om hiermee goed om te gaan omdat het dagelijks veranderd en het op allerlei gebieden een heel onzekere en bedreigende situatie is.

Stress managen Gelukkig ben ik bekend met technieken om stress en emoties in het moment om te zetten in constructieve reacties, zoals hartcoherentie, dus als eerste bewaar ik zo goed mogelijk de kalmte en positiviteit – ‘mijn hart open en mijn hoofd koel’ en volg de jullie bekende richtlijnen van de GGD en het RIVM en het NIBIG advies op.

Veerkracht en leefstijl
Daarbij zorg ik dat mijn energie, mijn mentale, emotionele en fysieke veerkracht zo optimaal mogelijk is door een gezonde leefstijl en mindfulness en hartcoherentie te trainen. Anders reageren en omgaan met situaties is echt trainbaar!
Ik doe yoga en meditatie vroeg in de ochtend. Gedurende de dag neem ik kortere momenten van rust met hartcoherentie en mindfulness.
En natuurlijk volg ik zelf ook de adviezen op die ik aan anderen geef:
Gezond eten – verse groenten en fruit, geen geraffineerde suiker en koemelk producten.
Ik neem nu extra vitaminen; organische vitamine C-1000 en multivitaminen en gebruik dagelijks een force dosis Echina Force en Kurkuma capsules.
Ik drink zo’n anderhalve liter gefilterd water per dag en daarnaast ook kruidenthee en verse sapjes.
Ik wandel, jog, surf in zee en ben – nu het kan – iedere dag ruim een uur buiten.
Ik ga, zeker in deze situatie, op tijd naar bed. Slaap is een heel goede manier om te herstellen zowel fysiek als mentaal.

Stress en emoties managen En natúúrlijk reguleer ik mijn stress.… Nu, dat laatste is een uitdaging: Dat ik mijn lieve oude moeder voorlopig niet meer mag bezoeken omdat er mogelijk een besmetting was op de verdieping waar zij woont is wel moeilijk, dat was diep loslaten. Maar gelukkig bleek het geen corona virus en dat maakt het wat acceptabeler, nu zorgen dat het daar niet binnen komt dus dat betekent voor het goede doel even geen bezoek. En ook dat op dit moment de praktijk alleen open is voor zeer urgente situaties en dat yogalessen alleen online gegeven worden, ook al voel ik me kiplekker, moest ik wel een plek geven.

Allerlei nare gedachten doken op en ondanks mijn vele jaren ervaring met emotie- en stress regulatie had ik tijd nodig om te kunnen zien wat hier mogelijk ook zinvol aan kan zijn; zoals tijd om online yogalessen, meditaties en E-Health te ontwikkelen, tijd om anderen te helpen die niet naar buiten kunnen en tijd om te genieten van het mooie weer !

Extra genieten van de mooie dingen Vanmiddag was ik op het strand en heb erg genoten van de zon, zee, een stukje hardlopen en strandyoga met een zeehondje? super lief ! Vol energie kwam ik weer thuis. Natuurlijk weet ik niet of mijn gezonde leefstijl mij zal vrijwaren van ziek worden door het Corona virus maar ik voel me er tot nu toe heel erg goed bij !

Veel sterkte, blijf kalm en zorg goed voor jezelf en voor elkaar! ??