Alsjeblieft! 20 minuten rust (audio) en tips voor optimale veerkracht!
22 maart 2020
super volle maan meditatie – tekst en audio
7 april 2020
Show all

Ruimte in borst en keel, energie, rust en meer bij jezelf tijdens Corona tijd.

Getriggerd door de Corana onzekerheid ben ik blij dat ik een patroon heb kunnen maken dat het immuun systeem versterkt, ruimte geeft in de borst en keel en  energie en rust brengt.  Het geeft tegelijkertijd gronding én een uplifting effect.  Het elimineert energie die niet langer nodig is of te veel is. Het helpt mensen te resoneren met wie ze werkelijk zijn, het vergroot het Zelfbewustzijn en helpt om in plaats vanuit angst, vanuit liefde te leven.

Het is een relatief eenvoudig patroon met een diepe werking én je kunt het zelf thuis toepassen zonder naalden! 😉

let op: Dit alles vervangt natuurlijk nooit  een bezoek aan de arts of het advies van een arts. 

Het effect:

Bij degenen bij wie ik het zelf tot nu toe heb toegepast (incl. mezelf) heeft het een krachtige uitwerking. Het wordt ook door  collega’s in het land toegepast met positief resultaat. Afhankelijk van de klachten ervaren mensen direct dat het met name helpt om 

  • meer ademruimte te ervaren in borst en keel  
  • meer energie te krijgen. 
  • hoofdpijn en misselijkheid te verminderen of zelfs weg te nemen 
  • een helder hoofd te hebben, 
  • beter te slapen, 
  • gevoel van onrust en band om de borst weg te nemen, 
  • gevoel van vrijheid en tegelijkertijd verbondenheid te ervaren
  • je rustig en krachtig te voelen.

Zowel bij mensen die gezond zijn geeft het een gevoel van rust, en gegrond zijn, bij zichzelf zijn, energie en ruimte in borst en keel als bij degenen bij wie de huisarts sterk vermoedt dat er sprake is van ziekte verschijnselen tgv het Corona virus ( COVID-19) De een ervaart al effect terwijl het patroon wordt toegepast en een ander ervaart het daarna. 

Behandeling op dit moment:

Omdat ik in deze Corona tijd nu wettelijk geen cliënten meer in de praktijk mag ontvangen,  kan ik mensen niet meer veelvuldig behandelen. Naast het geven van online consulten heb ik een manier ontwikkeld die mensen leert om dit patroon zélf te kunnen gebruiken: 

Hieronder leer je hoe je het beste de acupunctuurpunten kunt activeren en samen kunt laten werken. Hierdoor worden energie patronen geactiveerd die in de verschillende lagen van het energie veld tegelijkertijd werken. Ook deze manier zonder naalden blijkt heel krachtig effectief.

De vorm waarbij acupunctuurpunten patronen vormen komt uit de esotherische acupunctuur volgens arts-acupuncturist Mikio Sankey. Ik heb me daarin verdiept en vorig jaar kreeg ik les hierover van Wim Voorbij. Daarna ontwikkelde ik zelf met succes patronen waarvan dit er een is. Ook mijn leraar is er erg enthousiast over, hij gebruikt het voor zichzelf en tijdens zijn meditatie groepen.

Ervaringen:

Na de online yogales van Erna heeft ze ons geleerd om bepaalde acupunctuur punten te activeren. Daarna gingen we ontspannen liggen en kon ik de punten duidelijk voelen, een gevoel van warmte rondom de punten. Door de punten in een vaste volgorde te verbinden ging er energie stromen en voelde ik mijn misselijkheid weg trekken, mijn hoofd werd helder. Toen ik erna ging zitten merkte ik dat ik beter kon doorademen.  Vannacht heb ik eindelijk weer goed geslapen en ik voelde me een stuk fitter vandaag” – Monique Lagendijk.

“Na de online yogales leerde Erna me hoe ik acupunctuur punten kon activeren en verbinden. Ik zou de volgorde van de punten graag nog een keer horen. Ik voelde een heel sterke sensatie en verbinding in/met mijn centrum  en wat een heel gecentreerd /rustig /gegrond gevoel gaf! Ik ervaarde het als helemaal in verbinding met jezelf zijn. Ik merkte dat mijn buik helemaal warm werd. Daarna ging de energie verder omhoog en zorgde voor ruimte in mijn borst. Ik voelde me niet ziek de afgelopen tijd maar ik merk dat dit acupunctuur patroon mijn energie sterker maakt en ik voel me weerbaarder, rustiger en bij mezelf” – Truus Kerkhof 

“Na het gebruik van het acupunctuur patroon voelde ik direct energie in mijn onderlichaam en benen en vervolgens ontstond ruimte in mijn borst en kreeg ik een algeheel energiek gevoel. Ik kan het patroon zelf activeren wanneer ik merk dat dat weer nodig is” – Marcel van Marrewijk

Hoe kun je het patroon toepassen ?

Het gaat om 3 driehoeken, zie het tekeningetje. 

Je werkt van boven naar beneden en van rechts naar links.

Om de punten te activeren tap je ze eerst zachtjes: 

met 2 vingers tik je op het punt om het te activeren en te gaan voelen. 

Dan stop je het tappen en voel je het punt van binnenuit. 

Begin bij het punt bovenop je hoofd, dat ligt waar je fontanellen bijeen komen, waar je op staat tijdens hoofdstand in de yoga. Dus eerst tappen en dan het punt van binnenuit voelen. 

Daarna tap je rechts het punt dat ligt aan de binnenkant van de elleboog aan het uiteinde van de plooi als je je arm buigt. Daarna weer invoelen. Datzelfde doe je links.

Dan tap je het punt dat een handbreedte recht onder je navel ligt en daarna weer invoelen.

Vervolgens tap rechts  je het punt net onder de binnenkant van de enkel(in een klein kuiltje)  dan het punt voelen zonder tappen. Daarna doe je dat zelfde links. 

Ga dan ontspannen liggen op je rug, zorg dat je comfortabel ligt met desnoods een deken over je heen en een kussentje onder je hoofd. Je armen languit naast je.

De eerste driehoek (groen)

Je gaat met je aandacht naar het punt bovenop je hoofd en maakt een lijn van energie van dat punt naar het punt aan de binnenkant van je rechter elleboog. 

Van de binnenkant rechter elleboog maak je een energielijn naar de binnenkant linker elleboog 

En van de binnenkant linker elleboog naar het punt op  je hoofd.

Nu heb je de bovenste groene driehoek van de tekening gemaakt, voel en visualiseer de  driehoek.

Dan ga je naar de volgende (rode) driehoek :

Van het punt aan de binnenkant van je rechter elleboog maak je weer een energielijn naar je linker elleboog. 

Van de punt aan de binnenkant linker elleboog  gaat een energie lijn naar het punt  onder je navel .

Van je navel gaat een energielijn naar de binnenkant rechter elleboog .

Voel en visualiseer deze driehoek.

De laatste (blauwe)driehoek:

Vanuit het punt in de onderbuik gaat een lijn naar het punt aan de binnenkant net onder de rechter enkel.

Vandaar uit een energielijn naar het punt net onder de binnenkant enkel links.

En vanuit het punt net onder de enkel links maak je een verbinding naar het punt in je onderbuik.

Voel en visualiseer ook deze driehoek.

Ga de energielijnen van de driehoeken van boven naar beneden nog een keertje na. Daarna blijf je ontspannen liggen om het acupunctuur patroon door te laten werken. Blijf liggen totdat je zelf voelt dat het genoeg is. Belangrijks voor een goede werking is dat je het patroon helemaal af maakt, niet halverwege stoppen.

Drink na het gebruik van het patroon 2 glazen water om afval stoffen af te voeren. Het kan soms gebeuren dat je een emotionele reactie krijgt. Dan komt je energie weer vrij en kun je dieper ontspannen. E-motion = Energie in beweging. 

Je kunt het patroon altijd herhalen wanneer het nodig is. 

Als je vragen hebt aarzel dan niet om me een berichtje te sturen en so wie so hoor ik graag hoe je dit ervaren hebt.  

Verdieping van het patroon

Er is nog een andere manier om dit patroon toe te passen, waardoor de werking versterkt. Die kan ik zo echt niet uitleggen, als je daarin geïnteresseerd bent kun je  contact opnemen voor een live afspraak, in deze Corona tijd dus via Skype, Zoom of Facetime. Ik denk dat we een half uur nodig hebben om je het te leren. Maar het is belangrijk dat je eerst deze manier zoals hierboven ervaart en er vertrouwt mee bent. Dit doet echt al heel veel. 

Het is ook mogelijk het patroon toe te passen bij anderen mits zij jou daar toestemming voor geven. Voordat je dat doet moet je een aantal stappen in acht nemen. Ook daarvoor kun je me een bericht sturen. 

Je kunt ook een online consult afspraak maken voor een andere persoonlijke hulpvraag.

Klik op: het acupunctuur patroon voor een instructievideo

Hoe werkt een online consult? 

Vooraf aan een online consult vul je de medische vragenlijst in op mijn website onder acupunctuur. Dan kan ik me goed voorbereiden. Tijdens het consult kan ik  een en ander  verder uitvragen en kun je met me  bespreken wat je verder nog nodig vindt. Vaak gaat het gesprek dan vanzelf al over in een therapeutisch consult waarbij energetisch  wordt behandeld en ik je kan coachen en je oefeningen en acupunctuur punten aanreiken die je kunt tappen.. 

Je krijgt advies op maat voor jouw specifieke situatie en klachten.

Een online consult ook wel E-Health of E-coaching genoemd duurt vaak ruim een uur. 

Ervaring: 

“Ik ervaar de energetische interventies net zo sterk  en gericht op bepaalde punten als wanneer ik bij je in de praktijk ben” – Dino Chaam

Let op: Dit alles vervangt natuurlijk nooit  een bezoek aan de arts of het advies van een arts. 

Een E-health of online consult incl. het vooraf doornemen en uitwerken van de medische vragenlijst kost € 75,- . 

Op dit moment mag ik vanwege de westelijke richtlijnen mbt Corona virus geen cliënten in de praktijk behandelen, gelukkig biedt dit een goed alternatief.,

Je kunt me een pb bericht sturen, mailen  naar info@insideout-healing.nl  of bellen 06-28965360 als je vragen hebt of een afspraak wilt maken. 

Geef het patroon door !!!

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar, blijf sterk en vitaal!