Psychologie van de acupunctuur
2 november 2020
Van oud naar nieuw
30 december 2020
Show all

Yoga doen is vandaag wel echt  een héél goed idee!

Het is 21 december en de energie is krachtig : het is midwinterzonnewende, en daarbij is er ook de conjunctie Saturnus en Jupiter in Aquarius en de meteorieten regen van Ursids . 

Daarom deel ik met jullie de link naar de les van vanochtend:  https://youtu.be/L9MTpzLHtrk Easy flow yoga met meditatie om te gronden te verbinden met je hart. Zo kun je deze energie optimaal ontvangen en door laten werken en vanuit je hart stil staan bij wat voor jou belangrijk is: Waar wordt jij werkelijk blij van, wat doet er werkelijk toe  en waar wil je naar leven ?

Midwinterzonnewende

Dit betekent dat het de kortste dag van het jaar is, het is nu het ‘diepste yin’. De energie keerde de afgelopen tijd steeds dieper naar binnen: tijd om stil te staan, te reflecteren  en inspiratie op te doen. 

Rond kerst en oud-en-nieuw blikken veel mensen al terug  op het afgelopen jaar en vooruit op de tijd die komen gaat. En dat gaat goed als de energie naar binnen gekeerd  is en je in contact bent met jezelf.  

Na morgen worden de dagen weer langer en gaat onze energie weer naar buiten bewegen – er komt weer meer yang, meer licht  Er zijn allerlei rituelen  en feesten over de hele wereld die de energie omdraai met de zonnewendes vieren. 

Conjunctie Saturnus en Jupiter in Aquarius.

Naast dit krachtige energie moment is er ook de conjunctie Saturnus en Jupiter in Aquarius. Het schijnt 400 jaar geleden te zijn dat de planeten zó dicht bij elkaar stonden. Het is een bijzonder moment: het opent de poort naar het Aquarius tijdperk, bewust leven vanuit ons hart, keuzes maken die er écht toe doen.  Deze conjunctie schijnt op zijn top te zijn rond 19.20 uur maandag avond .Er zijn verschillende mogelijkheden om op dat moment in grote groepen ( duizenden !!) tegelijk live-online te mediteren bijv. met Tijn Touber, Yanosh Art,  Michael Pilarczyk.

Ursids meteorieten regen

Tel daar de Ursids meteorieten regen bij op (zichtbaar vanaf middernacht zo’n 10x per uur) en we hebben een heel stevige maar ook  heel liefdevolle energie die vraagt om langzaam te gaan. Bewust momenten in te lassen om stil te staan en stil te worden, te voelen wat er zich aandient en er in mee te bewegen van binnenuit. Bewust worden dat we allemaal verbonden zijn met elkaar en vanuit je hart te ervaren wat je echt het allerliefste wilt doen. Waar wordt jij werkelijk blij van, waar wil jij aan bijdragen? 

Wens jullie een mooie en liefdevolle dag toe