Van oud naar nieuw
30 december 2020
Geluk staat je goed- review
18 augustus 2022
Show all

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Acupunctuur na Covid-vaccinatie

De afgelopen weken heb ik meerdere mensen in de praktijk gehad die stevige bijwerkingen hadden van verschillende vaccinaties,  zoals hoofdpijn, duizeligheid, koorts, kortademigheid, hartkloppingen, gevoel  zich anders voelen-niet meer in contact met zichzelf te zijn.

De klachten bestaan vaak al meerdere dagen en worden niet minder.  Uiteraard adviseer ik hen contact op te nemen met de huisarts of GGD.

Behandeling in de praktijk

Intake en onderzoek

Na intake en onderzoek maak ik een energetisch profiel en behandel ik vaak met frequentie therapie waardoor de energiecentra in je lichaam weer goed energie kunnen opnemen, verwerken en doorgeven en waardoor de energie in de meridianen weer gaat stromen. Energetisch gezien wordt het systeem geoptimaliseerd om weer goed te kunnen functioneren waardoor interventies ook echt goed verwerkt kunnen worden en waardoor uiteraard het fysiek herstel wordt bevordert.

Acupunctuur patroon

Daarbij heb ik een vaccinatie-acupunctuur-patroon ontwikkeld dat ik je in aanleer en dat je thuis zelf zonder gebruik van acupunctuur naaldjes kunt toepassen. Zo ben je verder niet van mij afhankelijk. We monitoren de eerste dagen via de app of beveiligde mail hoe het gaat.

Bij hevige pijn in arm

Sommigen hebben blijvende pijn in de arm op de plek waar geprikt is. Die pijn is heel goed behandelbaar met een Japanse manier van acupunctuur zonder naaldjes  en is in negen van de tien gevallen na één keer  helemaal verdwenen.  In sommige gevallen breidt de pijn uit naar de schouder, nek en hoge rug soms nog verder of naar de onderarm. Als klachten in de arm al vóór de vaccinatie bestonden is het wellicht nodig om langer te behandelen.

Het is belangrijk na de behandeling voldoende water te drinken. So wie so is dat altijd belangrijk !

Leefstijl advies

Je kunt zelf veel doen om te zorgen dat je immuunsysteem optimaal werkt. Daarover krijg je tips en veel van die adviezen zijn gemakkelijk in te passen in je dagelijks leven. Denk aan leefstijl adviezen, tips om stress en emoties te reguleren en rust te vinden in jezelf, je krijgt tips voor voeding, beweging etc.

Vooraf aan de vaccinatie

Er zijn inmiddels ook cliënten die vooraf aan de vaccinatie een behandeling krijgen en het patroon al leren. Ben benieuwd naar hun reacties. Er is geen controle groep maar de eerste individuen die voorafgaand aan de vaccinatie een behandeling hebben gehad hebben geen bijwerkingen. Ik ben nog heel voorzichtig met mijn conclusies en met wat ik naar buiten breng hierover omdat individuele gevallen wetenschappelijk bewijs zijn. Zeker is al wel gezien de klinische  resultaten en het energetische onderzoek voor en na behandeling laten zien dat de behandeling effectief is.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen (deels) vanuit de aanvullende verzekering – het budget voor alternatieve zorg. Kijk zelf na of én hoeveel jouw zorgverzekeraar van de behandelingen vergoedt.
klik hier voor een overzicht van de vergoedingen 2021
BELANGRIJK: Omdat deze vergoedingen plaatsvinden op basis van aanvullende verzekeringen hoef je NIET eerst zelf het standaard eigen risico te betalen. Houd er rekening mee dat de vergoedingen van collectieve polissen anders kunnen zijn dan die van individuele polissen.

Conclusie

Ik zie natuurlijk niet de mensen die geen klachten hebben, ik heb ook verder geen oordeel, en ik heb op dit moment ook nog niet héél veel mensen behandeld met bijwerkingen na COVID-vaccinatie. Het enige dat ik kan zeggen is dat de mensen die klachten hebben na een vaccinatie en bij mij in de praktijk zijn behandeld heel goed behandelbaar blijken en vaak na één keer zo goed als klachten vrij zijn en zelf thuis het patroon dagelijks doen. 

Reviews

Na de tweede vaccinatie met Astra Zenica ontwikkelde ik druk op de borst, kortademigheid, koorts, koude rillingen en ik had geen eetlust en voelde me moe. Het werd in een week tijd steeds erger. De huisarts besloot een thorax foto te maken, daar was niets op te zien. Na één behandeling bij Erna voelde ik direct meer energie, meer rust, de druk op mijn borst was weg en ik was minder kortademig. De koorts daalde in een paar uur tijd. De volgende ochtend waren de kortademigheid en andere klachten helemaal verdwenen. Ik doe dagelijks het acupunctuur-patroon ( zonder naaldjes ) dat Erna me geleerd heeft en ik heb nu, ruim een week later geen klachten meer gehad en voel me erg goed. Mijn energie is weer helemaal terug!” – Nanny Overdijk

“Ik heb laatst een Covid-vaccinatie gehad en ik ervaarde geen enkele last, zelfs geen pijnlijke of stijve arm. Nu is de vraag of dat komt door de goede voorbereiding die ik op advies van Erna heb gekregen en toegepast…. daar zal ik nooit achter komen maar door de behandeling voelde ik me zeker sterker, rustig en in balans.” – Marcel van Marrewijk

???