Online consulten zijn ook mogelijk, E-Health en E-Coaching telefonisch of via videobellen.

Esoterische Acupunctuur

De Esoterische Acupunctuur is geïntroduceerd door arts en acupuncturist Mikio Sankey. Hij heeft diverse master en Ph.D titels op zijn naam, geeft les, heeft een eigen praktijk en schrijft boeken over gezondheid, acupunctuur en esoterische acupunctuur.

Deze vorm van acupunctuur versterkt het bewustzijn over de relaties tussen lichaam, ziel en geest en brengt hen in balans en in harmonie met de omgeving. Dit kan leiden tot verdere ontwikkeling, omdat blokkades oplossen, harmonie ontstaat en inzichten en onbekende vermogens naar boven komen.

De werking van esoterische acupunctuur

Esoterische acupunctuur werkt in al onze energievelden waardoor de doorstroming van de organen en andere fysieke systemen verbetert, de chakra’s - energiecentra – optimaal kunnen functioneren en samenwerken en het geeft emotionele en mentale rust en harmonie. Je kunt daardoor gemakkelijker in contact komen met je hart, je essentie, je ziel, je kern of hoe je het zelf wilt noemen. Het verruimt je bewustzijn en je kunt inzicht krijgen in de oorzaak van eventuele klachten. Dit bevordert heling op alle lagen: fysiek, energetisch, emotioneel, mentaal en dus ook spiritueel.

Door het zelf leren toepassen van esoterische acupunctuur patronen ga je rust ervaren en leer je leven vanuit je eigen kern, jouw authentieke zelf, je unieke zijn.

Esoterische acupunctuur maakt onder meer gebruik van de traditionele acupunctuur, het chakra systeem, geometrie en principes uit de Ayurveda zoals Yoga. Ter ondersteuning is het belangrijk zelf dagelijks te mediteren en de visualisaties van de acupunctuur patronen toe te passen om het effect te verduurzamen, om het verruimde bewustzijn - hartenergie, - verhoogde energietrilling te integreren en door te laten werken mentaal, emotioneel, energetische en fysiek tot op celniveau.

Verschil Klassieke- en Esoterische Acupunctuur

De klassieke acupunctuur werkt via het etherische lichaam, de energiebanen ofwel meridianen in het lichaam. De esoterische acupunctuur werkt met de energievelden om het lichaam heen. De esoterische acupunctuur werkt ook op alle frequenties of energielichamen voorbij het etherische en helpt daarmee de totale mens.

Tarieven
Duur van een behandeling en tarief:

Eerste consult van een uur: Intakegesprek en korte eerste behandeling €100,00 Dit is incl. het vooraf beoordelen van de intake vragenlijst.
Vervolgconsult van een uur € 90,00 Hierover wordt geen BTW meer gerekend.

Consulten duren een uur: Iedere behandeling wordt er een diagnostisch energie profiel gemaakt en krijg je naast acupunctuur met of zonder naalden ook een gesprek, oefeningen en een energetische behandeling die onderdeel is van de acupunctuurbehandeling. Dit alles hoort bij een volledige acupunctuurbehandeling, zo staat het ook beschreven bij de beroepsvereniging.

Het consult wordt direct in de praktijk afgerekend, via een betaalverzoek, dus neem je mobiel mee!

Je ontvangt een nota van het consult zodat je die kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Houd er aub rekening mee dat niet nagekomen afspraken of afspraken gecanceld binnen 24 uur vooraf aan de afspraak- weekenden en feestdagen worden niet meegeteld - ongeacht de rede, minstens voor de helft in rekening worden gebracht.

Overige informatie:
• ING Bank IBAN: NL41INGB0002399644 tnv Praktijk E. Kraak

• B.T.W. Nummer NL001496002B43

• Kamer van Koophandel te Rotterdam 24462764

Hoe ziet een behandeling met esoterische acupunctuur eruit?

Net als bij klassieke acupunctuur worden acupunctuurpunten behandeld met acupunctuurnaalden of via drukpuntmassage of het gebruik van magneetjes die op de acupunctuurpunten worden geplakt.
Deze punten vormen een patroon: door in bepaalde volgorde verbindingen tussen de punten te visualiseren en te ervaren, activeer je het patroon. Met de visualisatie leer je de energie te richten. Je krijgt instructies mee zodat je het patroon thuis zelf kunt herhalen.

Het is belangrijk dat je dit dagelijks doet, samen met een meditatie.
Het tot rust brengen van het denken en het verbinden met ons hart is heel belangrijk voor het toelaten van een hogere frequentie en dus ook voor duurzaam herstel op celnivo. Via diepte-coaching kun je de oorzaak van eventuele klachten bewust worden en die helen. Zie ook de pagina over healing Je krijgt daarbij adviezen op maat op het gebied van voeding, beweging, stress- en emotie regulatie, zodat je eigen unieke leefstijl kunt vinden.

Dit alles ondersteunt je welzijn, je gezondheid én persoonlijke- en spirituele ontwikkeling, die volgens de esoterie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 • Na dokter’s, ziekenhuis bezoeken en diverse therapeuten zijn we via via bij Erna Kraak terecht gekomen. Mijn dochter van 14 jaar viel gemiddeld 3 x in de week flauw. Na de eerste keer zag ik mijn dochter al opknappen (ongelooflijk maar echt waar ) en na 4 behandelingen acupunctuur  en oefeningen zit mijn dochter weer helemaal goed in haar vel en het belangrijkste is dat ze niet meer flauwgevallen is. Nu is ze weer rustig aan begonnen met sporten. Ook dit gaat goed. Mijn ervaring is ook in een woord SUPER en ben Erna heel dankbaar voor wat zij heeft gedaan.
 • Ik ben nu 2x bij Erna geweest voor een behandeling accupunctuur. Hetgeen waar ik voor kwam, vreselijke opvliegers, die heeft zij blijkbaar goed aangepakt want sindsdien heb ik er niet een meer gehad. 
 • Carolien
  Het gaat super! Ik heb inmiddels al 10 weken geen hoofdpijn medicatie meer geslikt. Ik heb af en toe nog wel hoofdpijn, maar minder heftig en steeds minder vaak. 
  Ik kan zo maar 2 weken hoofdpijnvrij zijn. Ik ben helemaal blij! Het beheerst niet meer mijn dag. 
  En ik heb ook geen opvliegers meer, daar ben ik ook zo super blij mee! Ik hoop dat ze wegblijven en zo niet, wil ik graag weer een keer langs komen!
  Carolien
 • Anne
  Allereerst wil ik zeggen dat ik na 1 behandeling al direct positieve veranderingen heb. De druk bij mijn ogen is weg en ik ben meer uitgerust wakker geworden vanochtend. Graag maak ik een volgende afspraak op...
  Anne
 • Franka
  Ik ben naar Erna Kraak gegaan voor acupunctuur behandeling, omdat ik astma, allergieën, hoofdpijn en constant moe was. Ik hou heel erg van hockeyen en door al deze dingen kon ik bijna niks van een wedstrijd spelen en ik kon door mijn vermoeidheid me heel erg slecht kon concentreren op school. Ik had voor me astma, allergieën en hoofdpijn wel medicijnen mar die werkte allemaal niet heel erg goed en slikt op gegeven moment zo veel medicijnen dat me lichaam hier door heel erg moe werd, dus dacht me moeder dat ik maar eens acupunctuur moest proberen doordat we van kennissen hadden gehoord dat het bij sommige mensen heel goed werkt. Ik vond de behandelingen bij Erna altijd heel erg fijn ze is heel aardig en je kan met haar lachen en als er iets was kon ik het gewoon aan haar vertellen. Aan het begin van een behandeling vroeg ze altijd even hoe het de afgelopen week was gegaan en deden we een ademhaling oefening die ze me geleerd had waar door ik heel rustig werd, minder moe was en me beter kon concentreren daarna moest ik op de behandelbank gaan liggen en kreeg ik acupunctuur naaldjes in mijn lichaam, dit deed bij mij helemaal geen pijn. Ieder keer dat ik weer bij Erna terug kwam voelde ik me beter en het ging ook veel beter. Ik merkte gewoon dat ik steeds minder medicijnen nodig had en me beter kon concentreren op school en bij me hockey wetstrijden hield ik het steeds langer vol waarbij het uiteindelijke resultaat was dat ik hele hockeywedstrijden kon spelen en dat was voor mij echt geweldig omdat hockey gewoon ontzettend belangrijk voor me is en als ik soms tijdens de wedstrijd er wel even door heen zit doe ik me ademhaling oefening en voel ik me al heel snel stukken beter. Toen Erna me bijna overal van af had geholpen had ik alleen nog steeds hele erge hoofdpijn daar hebben we ook wel even over gedaan voor dat beter werd, maar ook dat werd steeds minder en ik heb er nu echt bijna nooit meer last van. Erna heeft me dus heel erg geholpen met al die dingen en de consulten waren ook heel prettig om naar toe te gaan. Ik ben nu al een tijdje bij Erna weg, maar ik voel me nog steeds heel erg goed en speel bijna iedere hockey wetstrijd helemaal uit en doe het ook op school stukken beter.
  Franka