Acupunctuur werkt goed bij klachten na Covid-vaccinatie
20 april 2021
Gezond water – beter voor mens en milieu!
17 november 2022
Show all

Als je nog twijfelt of dagelijks mediteren en mantra zingen kan leiden tot meer liefde, geluk en welzijn… Lees dan het boek van Tina Turner- Geluk staat je goed – uitgeverij Kosmos – Review

Tina Turners laatste boek ‘Geluk staat je goed’ laat zien dat dagelijks mediteren en mantra zingen kan leiden tot meer liefde, geluk en welzijn.

In mijn tienerjaren was Tina Turner echt mijn idool. Ik vond haar muziek, uiterlijk en haar uitstraling geweldig en nog steeds! Achter deze diva schuilt een heel krachtig en bijzonder wijze en liefdevolle vrouw, ik heb diep respect voor deze prachtige dame.

Al eerder las ik haar autobiografie en deze zomer heb ik haar boek gelezen – ‘Geluk staat je goed’. Hierin beschrijft ze dat voor haar welzijn, vreugde en veerkracht haar spirituele leven essentieel is. Ze neemt je mee op haar spirituele reis door haar leven.

Haar leven in het kort

Tina of haar eigen naam Anne Mae, heeft een moeilijk leven achter de rug: een moeder die haar niet wenste, een vader die haar niet erkende, een partner die haar op alle gebieden misbruikte en mishandelde, een vastgelopen carrière, financiële rampspoed, de voortijdige dood van gezinsleden en vele ziektes. Toch wist ze zich door al deze moeilijkheden heen te slaan door te strijden, nooit op te geven en telkens het beste ervan te maken. Ze kreeg twee zoons waar ze zelf voor zorgde. Toen het haar echt te veel werd is ze op aanraden van vrienden dagelijks gaan mediteren en chanten. Dagelijks zong ze de mantra Nam-myoho-renge-kyo. Wat heel kort gezegd betekent zichzelf Toewijden aan de Mystieke Wet van Gelijktijdigheid van Oorzaak en Gevolg/ de Lotus Soetra, met Nam: Toewijden, Myo-Ho: Mystieke Wet, RenGe: LotusBloem, en Kyo: Soetra, of Leerstelling. https://nl.wikipedia.org/wiki/Nam_Myo-Ho_RenGe_Kyo#Achtergrond_en_gebruik

Gif omzetten in medicijn

Hierdoor werd ze zich bewust van haar innerlijke leven en ging begrijpen waardoor ze in situaties terecht kwam. Het gaf haar de kracht zich los te maken uit de nare omstandigheden waarin ze verkeerde. Steeds meer realiseerde ze zich dat “de eindeloze waardigheid van waaruit het universum creëert ook ten grondslag ligt aan haar leven”. Haar leven veranderde.  Ze begon steeds meer liefde, vrede en geluk te ervaren.  Ze leerde ‘gif om te zetten in medicijn’, zoals ze dat zelf noemt.

Eerst merkte ze in kleine dingen dat het geluk haar tegemoet begon te komen, ze bleef doorgaan met haar meditaties en chanten en haar leven kreeg een enorme wending ten goede: Ze werd beroemd, ze ontmoette de liefde van haar leven en ervaarde steeds meer welzijn en welvaart. Toen ze ver in de 70 was trad ze nog op! 

Daarna kende ze periodes met ernstige ziektes. Ze vertelt dat haar dagelijks mediteren en chanten haar veerkracht geeft om zich door de periodes heen te slaan en ook hoe dit haar herstellend  vermogen vergrootte. Ze bleef gif omzetten in medicijn. 

Mentor

Ze is dankbaar dat ze in haar leven verschillende mensen heeft ontmoet die die haar mentor waren. Ze wisten meer dan zijzelf en konden haar helpen om zichzelf verder te ontwikkelen. Dit is volgens Tina de essentie van mentorschap. Zo noemt ze bijvoorbeeld haar grote liefde Erwin Bach haar mentor in ware liefde. Hij leerde Tina om lief te hebben zonder op te geven wie ze is en dat ze elkaar de vrijheid en ruimte konden gunnen om individuen te blijven terwijl ze tegelijkertijd een stel zijn. 

Kies altijd voor hoop!

Tina schrijft dat ze ervan overtuigd is dat het echt het beste is om voor hoop te kiezen en onze problemen te gebruiken om verder te komen, om op te staan. Dat je kunt kijken naar nare situaties die je hebt meegemaakt en dankbaar en trots kunt zijn dat je hebt doorgezet en dat het je sterker en meer bewust heeft gemaakt.

Ze schijft dit boek op haar 86te, vertellend dat ze altijd graag leraar wilde zijn. Ze voelde dat ze moest wachten tot de juiste tijd en dat is nu in de vorm van dit boek. 

Naast schrijven draagt ze nu nog steeds bij aan allerlei goede doelen, financieel maar ook door zich actief in te zetten. En natuurlijk mediteert en zingt ze nog dagelijks toegewijd haar mantra.

Het is een feest om dit boek te lezen, het is inspirerend geschreven, het heeft me geraakt en meer bewust gemaakt van mijn kracht en eigenwaarde.

Met veel dank, liefde en respect voor Tina Turner, zij die meer weet dan ik 🙏🏻💚