Privé Yoga

Er is privé les in de zaal en je kunt nu ook een online 'live' privé yogales volgen

Tijdens een privé yogales kun je aandacht geven aan een bepaald thema, de yogahoudingen of ademhaling en meditatie verdiepen. Waar je behoefte aan hebt staat centraal en krijg je specifieke begeleiding op. Je krijgt een gerichte affirmatie of visualisatie en meditatie, een yoga serie en lifestyle adviezen mee naar huis.

Yoga consult

Deze yoga-sessies hebben een coachings- of therapeutisch karakter en worden ook wel gebruikt ter aanvulling of verdieping op een andere behandeling die iemand volgt.

Tijdens een yoga consult staat jouw persoonlijke vraag of thema centraal. De yoga oefeningen die je krijgt sluiten daar perfect op aan. Tijdens de sessie zal je merken dat je meer in contact komt met de betekenis van je klacht en thema. Je leert hoe je de adem en aandacht kunt gebruiken om een pijnlijk of ziek deel van je lichaam van binnenuit ‘aan te raken’ in een yogahouding die daarvoor bedoeld is. Als je iets kunt ‘aanraken’, kunt voelen, er contact mee kunt maken, als het er mag zijn, krijg je er bewustzijn over, verbetert de doorbloeding en stofwisseling en het genezingsproces. Het uitgangspunt is dat een thema of klacht zich altijd fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel uit. Al die lagen komen aan bod.

Daarbij reik ik je ook een aantal drukpunten aan die je zelf kunt masseren, je krijgt een gerichte affirmatie of visualisatie en meditatie, een yoga serie en lifestyle adviezen mee naar huis.

Tarieven
Voor een investering van € 75,00 krijg je een uur diepgaande aandacht voor je zelf. Een ervaring die nog lang doorwerkt.
Je krijgt een yogaserie op maat, een meditatie en lifestyle adviezen mee naar huis.
Praktische informatie
Er is gelegenheid om je om te kleden en na de les kunnen we napraten en iets drinken met elkaar
Locatie
De privé yogalessen geef ik in Centrum Leef
Over de Vesten 5
3116 AD Schiedam
Benodigdheden
Het is belangrijk kleding aan te trekken die makkelijk zit en waarin je vrij kunt bewegen. Yoga wordt op blote voeten gedaan, tenzij om gezondheidsredenen anders gewenst is.
Neem sokken en een trui mee voor de ontspanning.

Door yoga wordt je bewuster van je lichaam en van waar je spanning vastzet. Je leert hoe je die kunt loslaten. En je leert hoe je stress en emoties in een naar moment kunt omzetten in positieve energie. Je krijgt meer rust in je hoofd, slaapt beter, je concentratie neemt toe en je krijgt meer energie en veerkracht. Je immuunsysteem verbetert. ‘Yoga met de elementen’ leert je werken met de elementen in de natuur die ook in jezelf zitten: aarde, water, lucht en vuur. Ether en licht krijgen ook aandacht. Ook bij deze les ervaar je een fijne flow en ga je warm, in balans en voldaan weer naar huis, een goed begin van het weekend.

Sinds 30 jaar doe ik yoga en geef nu 25 jaar les. Yoga brengt me dagelijks veel zoals rust, stabiliteit en energie en ik vind het super om dit door te kunnen geven aan anderen. Ik volgde diverse opleidingen voor Yoga in binnen- en buitenland en kreeg les van gerenommeerde docenten zoals Bryan Kest, Manju Jois, Shiva Rea, Alberto Paganini en Sogyal Rinpoche en Tijn Touber.

Als fysiotherapeute en acupuncturist gebruik ik de toegevoegde waarde van yoga, meditatie en hartcoherentie ook in mijn praktijk. Voorheen werkte ik als fysiotherapeut veel in de sport waar vaak vergelijkbare oefeningen worden gegeven. Door yoga merkte ik dat dezelfde oefeningen beter werken als je ze met aandacht doet en als je ze combineert met je adem zodat je je lichaam niet forceert.

Door mijn hoog gevoeligheid en door mijn jarenlange ervaring kan ik de groep goed aanvoelen en de yoga zo op maat brengen dat je je na de les warm, voldaan, vol energie en helemaal zen voelt. Na de yogales kunnen we nog napraten en wat drinken met elkaar

  • Nel
    "Meestal is onze yogales een groepsles met aandacht voor iedereen. Deze keer een privéles met alle prettige aandacht voor mijzelf. Ik kon een thema in brengen. Het was een mooie les met extra sturing. Erna kan zich heel goed afstemmen op jou als persoon en op je yogahouding. Ze kan zo exact zien en voelen waar je nog wat aanwijzing kan gebruiken zodat de houding meer effect heeft. De afsluitende gepaste meditatie maakt de les compleet. Na de les voelde ik me ontspannen, het fijne was dat ik, hetgeen we in de een op een les besproken en geoefend hadden, gelijk in de praktijk kon brengen en er gelijk mijn voordeel mee kon doen. Van deze privé les heb ik veel opgestoken. Namaste"
    Nel