Ook online consulten zijn mogelijk, E-Health en E-Coaching telefonisch of via videobellen.

Acupunctuur

Acupunctuur is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). De methoden uit de TCM hebben allemaal tot doel het zelfgenezend vermogen te optimaliseren.Hierbij kijk je niet alleen naar de symptomen van een klacht of ziekte gekeken, maar pak je de oorzaak aan waarbij mens wordt gezien in zijn totaliteit. Acupunctuur helpt om de doorstroming van de energie en zo de balans in je hele lichaam te herstellen, dan is het herstel ook duurzaam. Je veerkracht, weerstand, levenslust en energie nemen toe en pijn verdwijnt of neemt af.

Energie

In de TCM is het uitgangspunt dat het menselijke lichaam een interne energiebron heeft: chi. De energie die daaruit ontspringt moet via de energie banen, de meridianen vrij door het lichaam kunnen stromen, dan krijgen ziekten geen kans. Als een meridiaan een blokkade heeft kan de energie niet meer goed doorstromen en kan een klacht of ziekte het gevolg zijn.

Oorzaak aanpakken

In normale omstandigheden is het lichaam in staat zichzelf weer in balans te brengen en te genezen. Lukt dit niet, dan kan acupunctuur een uitkomst bieden. De acupuncturist behandelt de oorzaak van de klachten, het is een holistische totaal aanpak. Om de energie weer te laten stromen en de energiebalans te herstellen gebruikt de acupuncturist acupunctuurpunten op de huid die in verbinding staan met de energiebanen en daarmee met de organen en geest (denken en emoties) Westerse medische onderzoeken hebben aangetoond dat de meridianen inderdaad bestaan, maar ze zijn voor het oog niet zichtbaar.

Tarieven
De duur van een behandeling en het tarief:

Eerste consult van een uur: Intakegesprek en korte eerste behandeling €100,00 Dit is incl. het vooraf beoordelen van de intake vragenlijst.
Vervolgconsult van een uur € 90,00 Hierover wordt geen BTW meer gerekend.

Consulten duren een uur: Iedere behandeling wordt er een diagnostisch energie profiel gemaakt en krijg je naast acupunctuur met of zonder naalden ook een gesprek, oefeningen en een energetische behandeling die onderdeel is van de acupunctuur behandeling. Dit alles hoort bij een volledige acupunctuur behandeling, zo staat het ook beschreven bij de beroepsvereniging.

Het consult wordt direct in de praktijk afgerekend, via een betaalverzoek, dus neem je mobiel mee!

Je ontvangt een nota van het consult zodat je die kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Houd er aub rekening mee dat niet nagekomen afspraken of afspraken gecanceld binnen 24 uur vooraf aan de afspraak- weekenden en feestdagen worden niet meegeteld - ongeacht de rede, minstens voor de helft in rekening worden gebracht.

Vergoedingen
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen (deels) vanuit de aanvullende verzekering – het budget voor alternatieve zorg. Kijk zelf na of én hoeveel jouw zorgverzekeraar van de behandelingen vergoedt. Houd er rekening mee dat de vergoedingen van collectieve polissen anders kunnen zijn dan die van individuele polissen.
klik hier voor een overzicht van de vergoedingen 2024
BELANGRIJK: Omdat deze vergoedingen plaatsvinden op basis van aanvullende verzekeringen hoef je NIET eerst zelf het standaard eigen risico te betalen.

 

Binnen het LIVVIT pakket van Achmea/Zilveren Kruis is er ook 100% vergoeding voor het Heart Math Stress Reductie Programma (SRP) / Veerkracht programma
Het Veerkracht Programma.
Dit programma bestaat uit 6 wekelijkse afspraken van anderhalf uur. Je kunt dit programma bij mij in de praktijk volgen, en ook deels online via videobellen als dat je voorkeur heeft. Ik ben gecertificeerd Heart Math coach en groepstrainer.
Lees hier meer over het veerkracht programma.

 

De kosten voor dit programma zijn € 900,00 (ex BTW voor bedrijven) incl. cursusboek en sensor voor de biofeedback op de IPhone of tablet.
Overige informatie:
• ING Bank IBAN: NL41INGB0002399644 tnv Praktijk E. Kraak

• B.T.W. Nummer NL001496002B43

• Kamer van Koophandel te Rotterdam 24462764

Acupunctuur behandeling

De acupunctuur behandeling bestaat uit:
· het geven van inzicht
· het behandelen van acupunctuurpunten
· massage die daar op aansluit
. eventueel cuppen, lees er hier meer over
· advies op maat voor life-style en voeding
· oefeningen, onder andere oefeningen die je altijd en overal kunt doen.

Vooraf aan het eerste consult wordt een online-vragenlijst ingevuld (via een beveiligde link), dan volgt het eerste consult = intake en eerste behandeling dit duurt een uur. De volgende behandelingen duren 3 kwartier.

De punten kunnen worden behandeld dmv naaldjes, drukken of met een laser. Dit is pijnloos en wordt toegepast wanneer het prikken ongewenst is.

In mijn praktijk behandel ik vaak:
· stress/spanningsklachten
· burn-out
· hoofdpijn
· rusteloosheid
· slaapproblemen
· moeheid
· paniekaanvallen
· hartkloppingen
· concentratie problemen
· klachten vanwege hoog gevoeligheid
· nek- en rug klachten
· opvliegers
· faalangst
· allergie
· ademhalingsproblemen zoals bijv bij astma of hyperventilatie

 • Na dokter’s, ziekenhuis bezoeken en diverse therapeuten zijn we via via bij Erna Kraak terecht gekomen. Mijn dochter van 14 jaar viel gemiddeld 3 x in de week flauw. Na de eerste keer zag ik mijn dochter al opknappen (ongelooflijk maar echt waar ) en na 4 behandelingen acupunctuur  en oefeningen zit mijn dochter weer helemaal goed in haar vel en het belangrijkste is dat ze niet meer flauwgevallen is. Nu is ze weer rustig aan begonnen met sporten. Ook dit gaat goed. Mijn ervaring is ook in een woord SUPER en ben Erna heel dankbaar voor wat zij heeft gedaan.
 • Ik ben nu 2x bij Erna geweest voor een behandeling accupunctuur. Hetgeen waar ik voor kwam, vreselijke opvliegers, die heeft zij blijkbaar goed aangepakt want sindsdien heb ik er niet een meer gehad. 
 • Carolien
  Het gaat super! Ik heb inmiddels al 10 weken geen hoofdpijn medicatie meer geslikt. Ik heb af en toe nog wel hoofdpijn, maar minder heftig en steeds minder vaak. 
  Ik kan zo maar 2 weken hoofdpijnvrij zijn. Ik ben helemaal blij! Het beheerst niet meer mijn dag. 
  En ik heb ook geen opvliegers meer, daar ben ik ook zo super blij mee! Ik hoop dat ze wegblijven en zo niet, wil ik graag weer een keer langs komen!
  Carolien
 • Anne
  Allereerst wil ik zeggen dat ik na 1 behandeling al direct positieve veranderingen heb. De druk bij mijn ogen is weg en ik ben meer uitgerust wakker geworden vanochtend. Graag maak ik een volgende afspraak op...
  Anne
 • Franka
  Ik ben naar Erna Kraak gegaan voor acupunctuur behandeling, omdat ik astma, allergieën, hoofdpijn en constant moe was. Ik hou heel erg van hockeyen en door al deze dingen kon ik bijna niks van een wedstrijd spelen en ik kon door mijn vermoeidheid me heel erg slecht kon concentreren op school. Ik had voor me astma, allergieën en hoofdpijn wel medicijnen mar die werkte allemaal niet heel erg goed en slikt op gegeven moment zo veel medicijnen dat me lichaam hier door heel erg moe werd, dus dacht me moeder dat ik maar eens acupunctuur moest proberen doordat we van kennissen hadden gehoord dat het bij sommige mensen heel goed werkt. Ik vond de behandelingen bij Erna altijd heel erg fijn ze is heel aardig en je kan met haar lachen en als er iets was kon ik het gewoon aan haar vertellen. Aan het begin van een behandeling vroeg ze altijd even hoe het de afgelopen week was gegaan en deden we een ademhaling oefening die ze me geleerd had waar door ik heel rustig werd, minder moe was en me beter kon concentreren daarna moest ik op de behandelbank gaan liggen en kreeg ik acupunctuur naaldjes in mijn lichaam, dit deed bij mij helemaal geen pijn. Ieder keer dat ik weer bij Erna terug kwam voelde ik me beter en het ging ook veel beter. Ik merkte gewoon dat ik steeds minder medicijnen nodig had en me beter kon concentreren op school en bij me hockey wetstrijden hield ik het steeds langer vol waarbij het uiteindelijke resultaat was dat ik hele hockeywedstrijden kon spelen en dat was voor mij echt geweldig omdat hockey gewoon ontzettend belangrijk voor me is en als ik soms tijdens de wedstrijd er wel even door heen zit doe ik me ademhaling oefening en voel ik me al heel snel stukken beter. Toen Erna me bijna overal van af had geholpen had ik alleen nog steeds hele erge hoofdpijn daar hebben we ook wel even over gedaan voor dat beter werd, maar ook dat werd steeds minder en ik heb er nu echt bijna nooit meer last van. Erna heeft me dus heel erg geholpen met al die dingen en de consulten waren ook heel prettig om naar toe te gaan. Ik ben nu al een tijdje bij Erna weg, maar ik voel me nog steeds heel erg goed en speel bijna iedere hockey wetstrijd helemaal uit en doe het ook op school stukken beter.
  Franka