Yoga 16+


Naast live yogalessen zijn er ook live online lessen mogelijk!

Je krijgt les in kleine groepen van 4 deelnemers hierdoor krijg je alle aandacht


Yoga vanaf 16 jaar tot 21 jaar is een vorm van Yoga voor jongeren die behoefte hebben aan meer ontspanning en energie en die meer uit zichzelf willen halen. Yoga 16+ verbindt yogahoudingen met rustige bewegingen. Daardoor kom je in een flow en in balans, je denken wordt rustig, je wordt warm en je leert je adem goed te gebruiken tijdens het bewegen en je krijgt ook ademoefeningen in rust.

Wat bereik je met Yoga 16+?

Door de yoga word je bewuster van je lichaam en van je spanning en je leert hoe je die kunt loslaten. Ook leer je hoe je stress en emoties in een naar moment kunt omzetten in positieve energie.

Yoga levert veel op:
· meer rust in je hoofd,
· je slaapt beter
· je concentratie neemt toe
· je hebt meer energie en veerkracht
· je zelfvertrouwen neemt toe.
· je wordt bewuster van jezelf, hierdoor kun je bijvoorbeeld ook makkelijker keuzes maken die bij jou passen.
· je lichaam wordt sterker en leniger en je houding verbetert
· je leert altijd en overal met stress en emoties om te gaan

Omdat je heel bewust voelt wat een yogahouding in je lichaam doet, leer je je grenzen voelen en respecteren daardoor wordt je lichaam snel sterker en soepeler, en voel je je sterk van binnenuit.
Je leert rustig door te ademen en je adem in je buik te brengen, dit kun je ook in je dagelijks leven altijd en overal gebruiken. Zo wordt je denken rustig en helder, kun je ontspannen en verbetert je concentratie, je slaapt beter en je komt meer in balans. Aan het eind van de les doen we altijd een ontspanningsoefening die je thuis ook heel goed kunt doen.

Tarieven
Een eenmalige proefles voor tieners en jongeren kost € 5,00
Als je instroomt wordt dit verrekend met het maandelijkse lesgeld van € 30,00 voor 1 les per week.
Voor losse lessen betaal je € 10,00 per keer.

Zorg er aub voor dat het lesgeld € 30,00 is betaald op de 1e van de maand op rekening NL41INGB0002399644 tnv Praktijk E. kraak ovv yoga 16+ (maand...)

In de zomer wordt er 1 maand geen lesgeld gerekend.
In schoolvakanties is er in principe geen les, of er wordt in overleg een aangepast rooster gemaakt.

Er geldt een maand opzegtermijn.
Lestijden
Op dit moment is er geen yoga 16+
Bij voldoende aanmeldingen start er een les dus laat het weten als je geïnteresseerd bent, online lessen mogelijk !
Locatie
De wekelijkse yogalessen geef ik in Centrum Leef op Over de Vesten 5 in Schiedam Centrum.. Kijk op de contactpagina voor de route of stuur een mail voor uitgebreide route beschrijving.
Benodigdheden
Het is belangrijk kleding aan te trekken die makkelijk zit en waarin je vrij kunt bewegen. Flow Yoga wordt op blote voeten gedaan, tenzij om gezondheidsredenen anders gewenst is. Neem sokken en een trui mee voor de ontspanning.

Er zijn matjes, dekentjes en meditatie kussens in de zaal die kun je gratis gebruiken neem zelf een flesje water mee. Je kunt bij mij eventueel ook een goede yogamat kopen.
Praktische informatie
De groep bestaat uit maximaal 4 deelnemers, zo krijg je optimale aandacht.
Er is ruimte om je om te kleden en na de les kunnen we met elkaar iets drinken.

Kan iedere jongere meedoen aan Yoga 16+ ?

Je kunt alle houdingen en bewegingen op maat maken en daarom is deze vorm van yoga voor bijna iedereen geschikt. Je hoeft namelijk niet lenig of sterk te zijn om aan yoga te doen, dat is een misverstand: iedereen is uniek en ieder lichaam is anders en beweegt op een eigen manier. Dat betekent dat je een houding niet fout kan doen, dat bestaat niet, je doet yoga-oefeningen op een manier die goed is voor jou. Als je twijfelt of het iets voor je is, kun je me altijd bellen. En tot slot: Je kunt na de les nog wat drinken met elkaar.

Waarom geef ik yoga 16+?

Sinds 35 jaar doe ik yoga en ik geef nu 26 jaar les. Ik volgde diverse opleidingen voor Yoga in binnen- en buitenland en kreeg les van gerenommeerde docenten zoals onder andere Bryan Kest, Manju Jois, Shiva Rea, Alberto Paganini en Sogyal Rinpoche en Tijn Touber.
Yoga brengt me dagelijks veel en ik vind het super dit door te kunnen geven aan anderen. Ik ben moeder van twee kinderen van in de twintig en heb van dichtbij gezien hoe yoga- en ademoefeningen kunnen helpen als je tiener bent: Een periode waarin er veel verandert in je leven en in jezelf. Hoe fijn om dan tools te hebben om te kunnen ontspannen, rust te vinden en bij jezelf te kunnen blijven. Je lichaam verandert, met yoga blijf je ermee in contact en ermee vertrouwd.
Als fysiotherapeute en acupuncturist gebruik ik de toegevoegde waarde van yoga, meditatie ontspanningsoefeningen ook in mijn praktijk, waar ook steeds vaker jongeren komen. Omdat zij aangeven dat ze graag wekelijks yoga willen doen heb ik besloten de lessen te gaan geven. Ik gaf al regelmatig eenmalige yoga workshops voor jongeren.
Door mijn jarenlange ervaring en mijn gevoeligheid kan ik de groep goed aanvoelen en de yoga zo op maat brengen dat je je na de les warm, voldaan, vol energie en toch helemaal zen voelt.

 • Monique
  "Mij lukt het nu goed om in deze drukke tijd bij mezelf te blijven! Dat is een meer dan fijn gevoel!!"
  Monique
 • Cheron
  "Het helpt me om te relativeren als ik de tijd neem om rustig en goed te ademen, fijn dat ik dat heb geleerd."
  Cheron
 • Jaap (17)
  "Ik heb geleerd de energie die ik heb, goed te gebruiken, bijvoorbeeld met concentreren, en dat je positiviteit/energie niet zozeer van anderen mee krijgt, maar dat je dat uit jezelf haalt. En ik voel me minder afhankelijk van anderen, daarmee bedoel ik èn dat je niet afhankelijk ben van hun mening èn dat je minder hulp van anderen nodig heb. Ik bedacht me ook dat het me heeft geholpen met de juiste keuzes te maken."
  Jaap (17)
 • Daan
  "Erna heeft me geleerd in mezelf te vertrouwen, recht op te lopen maar ook om op mijn hoofd te staan. Ik kan nu tot rust komen wanneer ik dat wil".
  Daan