Gezond water – beter voor mens en milieu!
17 november 2022
Show all

Vervolg van ‘water is belangrijk’

We zijn een jaar verder sinds het vorige blog en gelukkig worden steeds meer mensen zich ervan bewust dat via voedsel, water en lucht er ongewenste microdeeltjes, oa microplastics, in ons lichaam komen die vervolgens worden aangetroffen in organen en placenta en zelfs de bloedhersenbarrière kunnen doordringen. 

Al veel mensen hebben het afgelopen jaar in de praktijk het waterfilter getest dat ik heb staan dat microdeeltjes tot wel 0,0002 mm dus 0,2 micron uit het water kan filteren en zijn overgegaan tot de aankoop van het filter de Aqualine. Je kunt het komen proberen en je kunt er meer over lezen en ook bestellen in het vorige blog https://www.insideout-healing.nl/2022/11/17/water-is-belangrijk/

Dit is wat mensen die nu ruim een jaar een filter gebruiken zeggen:

  • Het water smaakt echt beter.
  • Mijn huid is er beter aan toe.
  • In het eeuwen oude studentenhuis waar ik woon zitten nog leidingen van lood, nu ik dit filter gebruik merk ik dat mijn energie duidelijk is verbeterd.
  • Ik zet er ook thee en koffie van en gebruik het om te koken, fijn dat ik zo veel minder ongewenste microdeeltjes binnen krijg. 
  • We zijn blij met ons ‘zuiver-water-punt’ in huis, ook de kids gebruiken het als vanzelfsprekend en het vergroot hun interesse in het milieu en gezond eten en drinken. 
  • Nu ik dit filter heb hoef ik geen plastic flessen mineraalwater meer te kopen, zo draag ik bij aan minder plastic gebruik. (Sinds 1950 is pas 9% van het plastic wereldwijd gerecycled en produceert de industrie meer dan 120 miljard verpakkingen per jaar. Al deze verpakkingen dragen bij aan de overvolle stortplaatsen, plastic vervuiling in de oceaan en de micro plastic epidemie!)
  • Ik hoef niet meer te sjouwen met flessen mineraalwater en ben veel goedkoper uit.
  • Het filter is heel gebruiksvriendelijk.

PH waarde water verhogen

Wat ook nog een positief voordeel is bij dit filter is dat je ervoor kunt kiezen om een ph-ring in het waterfilter te plaatsen die het water basisch maakt. Zo kun je de PH in je lichaam positief beïnvloeden wat voor je gezondheid erg van belang is. Let op het is niet voor iedereen goed om dagelijks alleen maar basisch water te gebruiken. Bijvoorbeeld nierpatiënten, mensen met diabetes en zwangeren moeten zich vooraf goed informeren.  Hier lees je een uitgebreid artikel over de PH waarde van je lichaam

Ben je geïnteresseerd, wil je het filter zien, het water proeven?

en je verder informeren maak dan een afspraak via https://www.insideout-healing.nl/contact/

Wetenschappelijk onderzoek naar micro- en nanodeeltjes in ons lichaam

Sinds mijn blog een jaar geleden ( https://www.insideout-healing.nl/2022/11/17/water-is-belangrijk/ ) over het belang om je drinkwater thuis te filteren zie ik dat de wetenschappelijke en politieke aandacht hiervoor gelukkig toeneemt. Er wordt al veel onderzoek gedaan en nieuw onderzoek gestart naar de effecten van micro-plastics in ons lichaam en ook de G7 hebben een verklaring getekend om plasticvervuiling uit het milieu te weren.  

Je kunt hierover verder informeren via een aantal links hieronder.

Onderzoek naar microplastic en maatregelen om plasticvervuiling tegen te gaan:

27-11-2023

7 nieuwe projecten gelanceerd om te onderzoeken wat microplastics in het lichaam doen. 

https://www.zonmw.nl/en/news/launch-7-new-projects-research-microplastics

29-8-2023

April 2023 De G7 heeft een verklaring getekend dat in 2040 de plasticvervuiling tot 0 moet zijn teruggebracht.

https://www.plasticsoupfoundation.org/2023/04/belangrijke-verklaring-g7-over-plasticvervuiling/?utm_source=newsletter&mc_cid=4799872f90&mc_eid=89ffe29708

Dick Vethaak: https://www.linkedin.com/in/dickvethaak/

I am an emeritus professor at VU University Amsterdam and am currently affiliated with Utrecht University (IRAS). I work on various projects on the impacts of nano/microplastics on human health, and, among others, co-author the ground-breaking publication on plastic particles in human blood published in Environment International and a publication on this topic in Science Magazine. Also, I advise the Netherlands Organization of Health Research and Development (ZonMw) on how to proceed with the Dutch Microplastics & Health research program. Furthermore, I am co-coordinator of the 3-year Dutch MOMENTUM consortium on Microplastics and Human Health (start date 1 June 2021) with a total budget of ca 5.5 Meuro and 26 partners. My recent work, especially on microplastics and potential human health impacts, is frequently mentioned in national and international media.

18-6-2021

Een Europees onderzoekscluster van wetenschappers, bedrijfsleven en beleidsmakers onderzoeken wat het effect van micro- plastics in het menselijk lichaam is.

https://www.umcutrecht.nl/nieuws/onderzoek-naar-plastic-in-menselijk-lichaam