voor WANDEL COACHING in de natuur klik hier

Ook online consulten mogelijk

Healing

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar ‘healing’. Voor velen klinkt healing als iets wat van buitenaf op een voor ons mysterieuze, ongrijpbare manier wordt aangeboden. Healing betekent niets anders dan helen, weer heel worden. Ieder mens heeft een zelfhelend of zelfgenezend vermogen, een innerlijke kracht of levensenergie. Deze kan door allerlei factoren geblokkeerd zijn, waardoor de levensenergie niet optimaal kan werken en belemmerd is in zijn doorstroming. Hierdoor kunnen klachten en symptomen ontstaan.

Bij de reguliere westerse geneeskunst staat de behandeling van deze klachten centraal. Bij healing wordt op integrale en multidisciplinaire wijze gekeken naar de oorzaak van de klachten. Door blokkades van de levensenergie op te sporen en te verhelpen kan de energie weer vrij stromen. De vitaliteit herstelt en er ontstaat weer een toestand van balans en innerlijke rust. In dit proces kunnen de reguliere en holistische benaderingen elkaar aanvullen.

Een blokkade van de levensenergie manifesteert zich in allerlei kwaliteiten die op elkaar afgestemd zijn. In mijn manier van werken hanteer ik de volgende indeling: fysiek (inclusief intoleranties, allergie, voeding en milieufactoren), emotioneel, psychosociaal, energetisch en spiritueel.

Heelheid

Het leven biedt ons ervaringen, waardoor we onszelf beter leren kennen en bewust worden van verschillende kwaliteiten die we hebben. Daardoor kunnen we ons ontwikkelen tot een heel mens. Heel omdat we bijvoorbeeld vaak gedeelten van onszelf afscheiden door opgedane ervaringen die te pijnlijk waren om te aanvaarden. De emotie wordt dan ‘geparkeerd’ in het lichaam. De heelheid is (tijdelijk) verloren. Op een later moment, als er rust is en voldoende moed en kracht is verzameld, kan op een liefdevolle manier de heelheid worden hersteld. Gebeurt dit niet, dan kan de plek in het lichaam waar de emotie is ‘geparkeerd’ om aandacht gaan vragen: je ervaart bijvoorbeeld een spanning of een klacht, zodat men er wel aandacht aan moet geven.

Helen

In het fysieke kunnen we klachten aantreffen die het gevolg zijn van een lang vastgehouden emotie. Door deze los te laten komt de levensenergie vrij, herstelt het fysieke lichaam zich en krijg je een andere kijk op situaties. Vaak is ook de belemmering om iets in het leven op te pakken verdwenen.

Wat dan overblijft is een oude overtuiging en gewoonte om te leven vanuit de toestand van de blokkade. Het is belangrijk om dan bewust aandacht te geven aan jouw intenties en gedrag zodat je je niet verliest in een oude gewoonte. De blokkade is immers verdwenen en de mogelijkheid om dingen anders te doen is ontstaan. De overtuiging die iemand had over zichzelf of zijn functioneren is dan ook veranderd.
De spirituele component kan betekenen dat iemand door het opheffen van een blokkade zijn binnen- en buitenwereld meer in overeenstemming brengt, en dat is waar spiritualiteit volgens mij over gaat.

Tarieven
De duur van een behandeling en het tarief:

Eerste consult van een uur: Intakegesprek en korte eerste behandeling €100,00 Dit is incl. het vooraf beoordelen van de intake vragenlijst.
Vervolgconsult van een uur € 90,00 Hierover wordt geen BTW meer gerekend.

De verhoging van het tarief heeft ermee te maken dat consulten in het vervolg een uur duren: Iedere behandeling wordt er een diagnostisch energie profiel gemaakt en krijg je naast een energetische behandeling evt ondersteund met acupunctuur ook een gesprek, oefeningen dit is allemaal onderdeel is van de totale behandeling. Dit alles hoort ook bij een volledige acupunctuurbehandeling, zo staat het ook beschreven bij de beroepsvereniging.

Het is ook mogelijk om coaching sessies te doen:
Het tarief voor anderhalf uur coaching is € 150,00 per sessie.
Dit is inclusief het eventueel maken van een energie profiel en behandeling ter ondersteuning van het coaching thema.
Wil je één uur alleen maar coaching dan betaal je € 90,00 per sessie

Het consult wordt direct in de praktijk afgerekend, via een betaalverzoek, dus neem je mobiel mee!

Je ontvangt een nota van het consult zodat je die kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Houd er aub rekening mee dat niet nagekomen afspraken of afspraken gecanceld binnen 24 uur vooraf aan de afspraak- weekenden en feestdagen worden niet meegeteld - ongeacht de rede, minstens voor de helft in rekening worden gebracht.

Vergoedingen
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen (deels) vanuit de aanvullende verzekering – het budget voor alternatieve zorg. Kijk zelf na of én hoeveel jouw zorgverzekeraar van de behandelingen vergoedt. Houd er rekening mee dat de vergoedingen van collectieve polissen anders kunnen zijn dan die van individuele polissen.
klik hier voor een overzicht van de vergoedingen 2024
BELANGRIJK: Omdat deze vergoedingen plaatsvinden op basis van aanvullende verzekeringen hoef je NIET eerst zelf het standaard eigen risico te betalen.

 

Binnen het LIVVIT pakket van Achmea/Zilveren Kruis is er ook 100% vergoeding voor het Heart Math Stress Reductie Programma (SRP) / Veerkracht programma
Het Veerkracht Programma

Live consult is mogelijk met mondkapje en nachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.Ook online consult mogelijk

Dit programma bestaat uit 6 wekelijkse afspraken van anderhalf uur. Je kunt dit programma bij mij in de praktijk volgen, en ook deels online via videobellen als dat je voorkeur heeft. Ik ben gecertificeerd Heart Math coach en groepstrainer.
Lees hier meer over het veerkracht programma.

 

De kosten voor dit programma zijn € 900,00 (ex BTW voor bedrijven) incl. cursusboek en gebruik van een sensor voor de biofeedback op de IPhone of tablet gedurende het traject Veerkracht Programma.
Overige informatie
• ING Bank IBAN: NL41INGB0002399644 tnv Praktijk E. Kraak

• B.T.W. Nummer NL001496002B43

• Kamer van Koophandel te Rotterdam 24462764

Het proces van heel worden

Live consult is mogelijk met mondkapje en nachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.Ook online consult mogelijk

Je kunt een consult beschrijven aan de hand van de stappen van een effectieve procesbegeleiding. Vooraf vul je een online vragenlijst in, waardoor ik mij goed kan voorbereiden en waardoor de intake sneller gaat. Daaruit blijkt ook of de cliënt naar een arts is geweest voor onderzoek. Mocht dat niet het geval zijn en ik twijfel over de noodzaak dan adviseer ik altijd naar een arts te gaan. Aansluitend op het eerste gesprek test ik het energiesysteem op stabiliteit. Want in stabiele situaties zijn interventies het meest effectief.
Laat de stabiliteit te wensen over, dan gaan we die eerst herstellen. Dit brengt direct al de nodige rust. Vervolgens stellen we vast welke begeleiding en ondersteuning nodig is, bijvoorbeeld door middel van:
· Acupunctuur
· Stress- en emotiemanagement
· Hartcoherentie-oefeningen
· Yoga-oefeningen en uit emotioneel lichaamswerk
· Energie-overdracht (Methode Dang)
· Meditatie
· Visualisatie
· Ademtechnieken
· Massage
· Uittesten van eventuele intolerante of allergische reacties op voeding
· Dialooggesprekken

We werken aan alle kwaliteiten, van fysiek tot spiritueel, en de begeleiding is gericht op ervaring, bewustwording, verhoging van de immuniteit en vitaliteit, balans en innerlijke rust.

De stappen
De processtappen in een behandeltraject zijn als volgt:
1. Procesaanvaarding en inzicht.
2. Verwerking en heling.
3. De integratie van vrijgekomen energie en bewustzijn.
4. Het bewust aanleren en trainen van nieuw ondersteunend gedrag en levensstijl.

Ook leer je hoe het best te luisteren naar jezelf en je eigen antwoorden te vinden.

 • Nanny
  "De consulten die ik bij jou heb gehad spreken mij erg aan, omdat je aandacht besteed aan lichaam en geest en de samenhang hierin. Jouw integratieve benadering, het combineren van verschillende behandelwijzen vind ik prettig. Je stemt steeds met mij af waarom je voor die vormen van behandeling kiest en geeft heldere uitleg over wat je doet en wat de mogelijke uitwerking is. Het heeft mij niet alleen geholpen van mn schouderblessure af te komen, maar ook om op persoonlijk vlak verbanden te leggen tussen bepaalde patronen in mijn leven en hoe dit te beïnvloeden. Boeiend, leerzaam en verhelderend en dat wat ik tijdens de consulten ‘meekrijg’ kan ik goed toepassen in mn dagelijks leven en helpt mij mijzelf op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen".
  Nanny
 • Robin
  "Bedankt voor je hulp de laatste keer. Ik vond het erg fijn en het heeft mij extra rust gegeven".
  Robin
 • Marjon
  "Door de behandelingen kreeg ik direct meer energie en rust in mij zelf. Erna heeft mij ook tools gegeven waarmee ik de rust in mijn hoofd kan behouden en de warboel in mijn hoofd overzichtelijk blijft. Ik heb de sessies als prettig ervaren. Erna neemt echt de tijd voor je. Het heeft mij rust gegeven".
  Marjon
 • Joke Norendaal
  "Erna gaat respectvol en heel voorzichtig te werk. Zij kan goed luisteren en voelen, zij weet welke (combinatie) van methoden (acupunctuur, hart coherentie, healing) helend zijn en een antwoord zijn op je vraag. Erna biedt de juiste tools om zelfstandig en krachtig je eigen hart te volgen".
  Joke Norendaal
 • Daan, 16 jaar
  "Erna heeft me geleerd in mezelf te vertrouwen, recht op te lopen maar ook om op mijn hoofd te staan. Ik kan nu tot rust komen wanneer ik dat wil”
  Daan, 16 jaar
 • Helene Benard
  "Te laat, volledig overprikkeld en gestrest kwam ik de eerste keer bij Erna binnen. Ongeluk op de A20, file, etc. Tijdens het eerste gesprek voelde ik me al “zakken”. We kwamen meteen tot de kern van het probleem. In slechts enkele consulten maakte Erna mij bewust van mijn gedrag en leerde zij mij anders om te gaan met spanningen en emoties. Ze ondersteunde dit met acupunctuur en energie werk. Door het dagelijks doen van de oefeningen ben ik veel rustiger, positiever en ik kan me beter ontspannen. Mijn omgeving merkt dit ook op".
  Helene Benard