Prana Yoga Flow


Alle aandacht met de les in kleine groepen van 5 deelnemers
Maandag 8.30 - 9.30 uur - alleen online
Vrijdag 9.15 uur - 10.30 uur 5 deelnemers + evt live stream


Prana Yoga Flow of Flow Yoga is een vorm van Hatha Yoga waarbij je de yogahoudingen verbindt met rustige bewegingen op het ritme van je adem. Daardoor kom je in een flow, je denken wordt rustig en helder, je wordt warm, je hartslag neemt toe en je leert je adem goed te gebruiken tijdens het bewegen. Je leert ademoefeningen in rust – pranayama – en we sluiten de les altijd af met een ontspanningsoefening.

Je kunt alle houdingen en bewegingen aanpassen en daarom is het voor bijna iedereen geschikt. Je hoeft niet lenig of sterk te zijn om aan yoga te doen, dat is een misverstand: iedereen is uniek en ieder lichaam is anders en beweegt op een eigen manier. Dat betekent dat je een houding niet fout kan doen, dat bestaat niet, je doet yoga-oefeningen op een manier die voor jou goed voelt; je oefent niet te hard want dan krijg je blessures maar ook niet te zacht want dan gebeurt er weinig. Door tijdens de yoga te ‘luisteren’ naar je lichaam wordt het snel sterker en soepeler, leer je je grenzen voelen en voel je je krachtig van binnenuit. Zo wordt je ook bewuster van jezelf en neemt je zelfvertrouwen toe.

Prana Yoga Flow is veelzijdig: Alle gewrichten komen met beleid in hun eindstand, waardoor de beweeglijkheid in het gewricht behouden blijft. Alle spiergroepen komen aan bod en we oefenen deze op kracht en op lengte. Door regelmatige verantwoorde belasting wordt het bindweefsel in onder andere gewrichtsbanden en pezen van spieren sterk. Dit geldt ook voor het botweefsel. Daarbij verbetert je conditie door zo te oefenen; je wordt warm en je hartslag neemt toe. Ook hebben van oorsprong de verschillende yoga houdingen invloed op de lichaamsfuncties en de organen en dat stimuleert de doorbloeding ervan. Kortom: je lichaam wordt krachtiger, vitaler en soepeler en zo werk je ook aan je fysieke pensioen!

Praktische informatie

Alle aandacht met de les in kleine groepen van 5 deelnemers
Maandag 8.30 uur - 9.30 alleen online
Vrijdag 9.15 uur - 10.30 uur 5 deelnemers + evt live stream


Er is gelegenheid om je om te kleden.
er zijn matjes en tassen te koop
Tarieven

Tarieven

Volwassenen

Eenmalige proefles voor volwassenen €10,00

Abonnement 1 les per week + op maandag een link naar 1 les op video €40,00
In de zomervakantie hoef je een maand geen lesgeld te betalen
Er geldt een maand opzegtermijn.

Abonnement 1x per week live online les, je krijgt de les nagestuurd €20,00
Er geldt een maand opzegtermijn.

Leskaart: 10 lessen in 15 weken €120,00
De strippenkaart is persoonlijk en per lesdag en loopt écht af na 15 weken

Extra (online) les leden €12,00
Losse les niet leden €13,50

Lesgeld overmaken:

Zorg er aub voor dat het lesgeld is betaald uiterlijk op de 1e van de maand op rekening NL41INGB0002399644 tnv Praktijk E. kraak ovv yoga maand...
De strippenkaart wordt ter plaatse afgerekend.

Je kunt bij mij een goed matje kopen:
Eco mat in 2 lagen met verschillende kleuren, 6mm €35,00
Kurma Sadhana in 4 kleuren en Kurma black, 4,2 mm €45,00
Deze mat heb ik zelf al 15 jaar! Is niet eco wel geproduceerd STANDARD 100 by OEKO-TEX® maar gaat dus erg lang mee en is in die zin heel erg duurzaam!

Locatie
De wekelijkse yogalessen geef ik in Centrum Leef op Over de Vesten 5 in Schiedam Centrum.

Kijk op de contactpagina voor de route of stuur een mail voor uitgebreide route beschrijving.
Lestijden

Maandag 8.30-9.30 uur - live online les FlowYoga
Vrijdag 9.15-10.30 uur - Flow Yoga voor volwassenen

In schoolvakanties is er geen les, of er wordt in overleg een aangepast rooster gemaakt.
Benodigdheden
Het is belangrijk kleding aan te trekken die makkelijk zit en waarin je vrij kunt bewegen. Flow Yoga wordt op blote voeten gedaan, tenzij om gezondheidsredenen anders gewenst is.

Neem sokken, een trui, een flesje water en eventueel een fleese dekentje mee voor de ontspanning.

Door yoga wordt je bewuster van je lichaam en van waar je spanning vastzet. Je leert hoe je die kunt loslaten. En je leert hoe je stress en emoties in een naar moment kunt omzetten in positieve energie. Je krijgt meer rust in je hoofd, slaapt beter, je concentratie neemt toe en je krijgt meer energie en veerkracht. Je immuunsysteem verbetert. ‘Yoga met de elementen’ leert je werken met de elementen in de natuur die ook in jezelf zitten: aarde, water, lucht en vuur. Ether en licht krijgen ook aandacht. Ook bij deze les ervaar je een fijne flow en ga je warm, in balans en voldaan weer naar huis, een goed begin van het weekend.

Sinds 30 jaar doe ik yoga en geef nu 25 jaar les. Yoga brengt me dagelijks veel zoals rust, stabiliteit en energie en ik vind het super om dit door te kunnen geven aan anderen. Ik volgde diverse opleidingen voor Yoga in binnen- en buitenland en kreeg les van gerenommeerde docenten zoals Bryan Kest, Manju Jois, Shiva Rea, Alberto Paganini en Sogyal Rinpoche en Tijn Touber.

Als fysiotherapeute en acupuncturist gebruik ik de toegevoegde waarde van yoga, meditatie en hartcoherentie ook in mijn praktijk. Voorheen werkte ik als fysiotherapeut veel in de sport waar vaak vergelijkbare oefeningen worden gegeven. Door yoga merkte ik dat dezelfde oefeningen beter werken als je ze met aandacht doet en als je ze combineert met je adem zodat je je lichaam niet forceert.

Door mijn hoog gevoeligheid en door mijn jarenlange ervaring kan ik de groep goed aanvoelen en de yoga zo op maat brengen dat je je na de les warm, voldaan, vol energie en helemaal zen voelt. Na de yogales kunnen we nog wat drinken met elkaar

  • Marjon
    "Door de behandelingen kreeg ik direct meer energie en rust in mij zelf. Erna heeft mij ook tools gegeven waarmee ik de rust in mijn hoofd kan behouden en de warboel in mijn hoofd overzichtelijk blijft. Ik heb de sessies als prettig ervaren. Erna neemt echt de tijd voor je. Het heeft mij rust gegeven".
    Marjon