Geluk staat je goed- review
18 augustus 2022
Show all

Water en veerkracht 

Omdat ikzelf zo’n anderhalf liter water per dag drink naast andere drankjes wil ik graag zeker weten dat ik water drink dat mijn gezondheid ondersteunt en dat gun ik mijn cliënten ook. Daarnaast vind ik het belangrijk voor het milieu om zo min mogelijk plastic te gebruiken dus ik koop liever geen plastic PET flessen. Bovendien blijken die plastic af te geven aan het water als ze tijdens transport bijv in de zon staan.

Daarom heb ik nu al ruim 3 jaar een waterfilter van Aqualine in de praktijk staan zodat iedereen na de behandeling gelijk een glaasje gezuiverd water kan drinken mét natuurlijke mineralen goed voor de gezondheid en het helpt om afvalstoffen beter af te voeren. Water zuivert en je lichaam kan niet goed functioneren zonder. 

Ik ben heel enthousiast over dit filter naast dat water gezond is smaakt het echt beter dan uit de kraan en het filter is duurzaam: Behalve het jaarlijks vervangen van de het nanofilter en de meerstappen filter en af en toe de nanofilter met een sponsje schoonmaken heb ik er geen omkijken naar. 

Waarom is water drinken zo belangrijk?

Ons lichaam bestaat voor ruim 70 % uit water, als we te weinig drinken drogen we uit.  Je krijgt bijvoorbeeld een droge huid of hoofdpijn, je lichaam kan de afvalstoffen niet goed afvoeren, dit kan er zelfs voor zorgen dat je uiteindelijk nierfalen krijgt of sneller aankomt. 

Voldoende water drinken is dus belangrijk om gezond, veerkrachtig en energiek te blijven. Het is nodig voor ons hart, nieren, spieren en gewrichten, voor het functioneren van ons brein, onze darmen en onze lymfe functie, ons immuunsysteem, voor onze huid, om afvalstoffen af te voeren en het stimuleert de stofwisseling. 

Sportdrankjes, (gezoete) fruitsappen of frisdranken bevatten stoffen die eerst afgebroken en verteerd moeten worden. Puur water kan direct door je lichaam worden opgenomen. 

Waarom drinkwater filteren?

Nederlandse drinkwaterbedrijven kunnen het grootste deel van de vervuiling uit het water filteren. Daarmee doen we het in Nederland erg goed in vergelijking met andere landen. Ze kunnen echter niet alles uit het water halen. Er blijven nog steeds kleine hoeveelheden achter. Denk hierbij aan microdeeltjes medicijn- en hormoonresten, bacteriën, virussen, chemicaliën, pesticiden, zware metalen, röntgen contrastmiddelen, reststoffen van GenX proces, PFAS, én microscopisch kleine plastic deeltjes o.a. uit cosmetica en tandpasta.

Onderzoek bij de UVA hiernaar toont aan dat deze plastic nanodeeltjes in ons bloed, organen en waarschijnlijk zelfs in onze hersenen terecht komen, Het is nog niet helemaal bekend hoe ons lichaam daarop reageert, het vermoeden is dat het lichaam via ontstekingsreacties de plastic deeltjes uit het lichaam wil werken. Meer info hierover vind je via de links onderaan dit blog.

Waterfilter Aqualine

Het Aqualine 5 waterfilter dat ik in de praktijk heb staan kan 99,9 % van de bovenstaande afvalstoffen uit het water filteren! Dit is getest door de UvA. 

In de opvultank zit een nanofilter met een fijnheid van 0,2 micron (0,0002 mm). Dit voorfilter haalt al een groot deel van de vervuiling uit het water waaronder bijvoorbeeld bacteriën en microplastics. Drinkwaterleiding bedrijven kunnen die er niet uit filteren omdat ze geen gebruik maken van nanofilters. Het water gaat langzaam door het filter heen en druppelt dan in het meerstappenfilter:

1e laag
Hoogwaardig, met zilver geïmpregneerde, actieve koolstof type 30X60 met een hoge opname. Er wordt anderhalve liter water in een uur gefilterd, deze passage is langzamer dan die van het water dat bij de drinkwaterbedrijven door de koolstof gaat. Door langzame passage kan de koolstof meer deeltjes uit het water opnemen.

2e laag
Zeoliet balletjes. Milieuvriendelijke balletjes met een hoge adsorptiewaarde, filtert chloorverbindingen zoals trihalomethaan uit het water en diverse zware metalen, maakt het water zachter.

3e laag
Silica en combi balletjes. De balletjes zijn een combinatie van diverse stoffen waaronder Toermalijn, Zeoliet en Kaolien. Ze hebben een redox functie en een anti bacteriologische werking.

4e laag
Illite combi balletjes. Geven een ver infrarood frequentie af van 9,23 micrometer. Deze frequentie trilt in dezelfde frequentie als het menselijk lichaam. Hierdoor worden cellen geactiveerd, de micro bloedsomloop wordt gestimuleerd en neemt toe. Ze verzachten het water naar een pH van ongeveer 7,5. Verder hebben ze ook een anti bacteriologische werking.

Het eventueel meer alkalisch/basisch maken met de pH ring

pH ring

Dit is een keuze. Als je kiest voor de alkalische versie dan wordt het systeem met een pH ring geleverd. Deze ring is gevuld met magnetiet balletjes, toermalijn balletjes, alkalische balletjes en magnesium balletjes. De ring verhoogt de pH waarde van het gefilterde water met gemiddeld 1 – 1,5 pH punt tot licht basisch water. Hoe hoog de pH van het water wordt hangt dus af van je kraanwater. 

Let op! Niet voor iedereen is het goed om dagelijks een liter of anderhalf alkalisch water te drinken! Meer weten over basisch water klik hier.

Stenen met mineralen

Aqualine mineraalstenen

Tijdens het uitgebreide filterproces wordt een deel van de mineralen uit het water gefilterd. In de onderste tank liggen. Een bijzonder vulkaangesteente wat slechts op een paar plekken op onze aarde voorkomt. De Elvan stenen in de Aqualine systemen komen uit Zuid-Korea. Deze poreuze stenen bevatten van 18 verschillende mineralen die langzaam aan het gefilterde water worden afgegeven. De hoeveelheden die hierbij vrijkomen zijn vergelijkbaar met de mineralen die in natuurlijk water worden aangetroffen. Een deel van deze Elvan stenen zijn met zilver geïmpregneerd. Hierdoor kan er geen bacteriewerking plaatsvinden in het stilstaande water. Het water is hierdoor 2 à 3 weken lang houdbaar.

Het vitaliseren van het water

Vitaliseren is een bijzonder proces waarbij de natuur wordt nagebootst. Water in de natuur zal zich nooit een in rechte lijn voortbewegen zoals ons drinkwater door buizen wordt gepompt. Het water in de natuur komt tegen een steen of een andere oneffenheid in de rivier, valt langs een waterval naar beneden of wordt door een bocht gestuwd. Hierbij wordt het water in een werveling gebracht waarbij de watermoleculen (H2O) door middel van waterstofbruggen een mooie structuur krijgen. De magneetkraan bevat 4 verschillende magneten van 1200 Gauss. De plus en de min van deze magneten liggen om en om. Hierdoor wordt een werveling gecreëerd zoals dit ook in de natuur gebeurt. Door de magneetwerking worden er kleinere clusters van de watermoleculen gemaakt.

Vitaliseren is een proces wat in de tuinbouw algemeen wordt toegepast. Zonder dat er een stof wordt toegevoegd of weggenomen heeft het gevitaliseerde water een goede werking op de groei van de planten.

En zeker niet onbelangrijk: Met een waterfilter hoef ik geen plastic flessen bronwater meer te sjouwen dus goed voor het milieu! 

Bovendien geven de plastic flessen plastic af aan het water als ze bijv. tijdens vervoer in de zon staan. 

Dus: Het is gezonder, ik hoef niet meer te sjouwen en ik ben nog goedkoper uit ook! !

Meer info, proeven en bestellen 

Wil je meer informatie en een glaasje proberen? Welkom in de praktijk, stuur vooraf een berichtje zodat we een afspraak kunnen maken. 

Als je direct een waterfilter wilt bestellen kan dat door een mail te sturen naar info@insideout-healing.nl dan lever ik zelf de waterfilter die je kunt afhalen in de praktijk, dat bespaart je verzendkosten en mocht er iets aan de hand zijn dan regel ik dat voor je. 

Je kunt evt ook bestellen via https://www.tradeline.nl/winkel/ Vermeld tijdens het bestellen mijn naam E. Kraak en relatie code 14611

Achtergrondinformatie

Meer informatie over micro- en nano plasticdeeltjes in het lichaam en adnere onderzoeken vind je via deze links:

https://vu.nl/nl/nieuws/2022/microplastics-aangetoond-in-menselijke-bloedbaan

https://www.sciencelink.net/opinie-and-analyse/wat-doet-microplastic-in-ons-lichaam/4612.article

https://reader.elsevier.com/reader/sd/pii/S2772416622000146?token=4592F64F17902203F81B3E26EC1F06E9CAFD9FC7C5921321956138A10787919EA9DC3DF2D291ADA9B7FD71FCE4FB42DA&originRegion=eu-west-1&originCreation=20221116110254

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3365860/

https://www.tradeline.nl/wp-content/uploads/2021/09/Test-rapport-filters-Aqualine-AQV-filters.pdf