Geluk staat je goed- review
18 augustus 2022
Vervolg van ‘water is belangrijk’
4 december 2023
Show all

Water en veerkracht 

Ons drinkwater is prima, mondiaal gezien waarschijnlijk het beste. De drinkwaterbedrijven filteren het grootste deel van de vervuiling uit ons water, maar ze kunnen echter niet alles uit het water halen. 

Omdat ikzelf, naast andere drankjes, zo’n anderhalf liter water per drink én dit mijn cliënten ook adviseer én dit water onze gezondheid moet ondersteunen, heb ik mij grondig verdiept in de kwaliteit van water. 

Waarom is water drinken zo belangrijk?

Ons lichaam bestaat voor ruim 70 % uit water. Als je te weinig drinkt droog je uit en krijg je een droge huid of hoofdpijn; je lichaam kan de afvalstoffen niet goed afvoeren, waardoor je mogelijk nierfalen krijgt of sneller aankomt. 
Voldoende water drinken is dus belangrijk om gezond, veerkrachtig en energiek te blijven. Het is nodig voor ons hart, nieren, spieren en gewrichten, voor het functioneren van ons brein, onze darmen en onze lymfefunctie, ons immuunsysteem, voor onze huid, en het stimuleert de stofwisseling. 

Puur water wordt direct door je lichaam opgenomen, terwijl sportdrankjes, (gezoete) fruitsappen of frisdranken stoffen bevatten die eerst afgebroken en verteerd moeten worden. 

Waarom drinkwater filteren?

Wat blijft in het water achter? 

Er zijn meer dan honderdduizend chemische verbindingen in ons water en de Nederlandse drinkwaterbedrijven doen het goed vergeleken met andere landen maar kunnen niet alles uit het water halen. Er blijven kleine hoeveelheden achter, met name microdeeltjes medicijn- en hormoonresten, bacteriën, virussen, chemicaliën, pesticiden, zware metalen, röntgen contrastmiddelen, reststoffen van GenX proces, PFAS, én microscopisch kleine plastic deeltjes bijvoorbeeld uit cosmetica of tandpasta.


Onderzoek van de UVA toont aan dat deze plastic nanodeeltjes in ons bloed, organen en in onze hersenen terecht komen. Het is nog niet bekend hoe ons lichaam reageert op de opstapeling van dergelijke stoffen. Het vermoeden is dat het lichaam via ontstekingsreacties de plastic deeltjes uit het lichaam wil werken. Meer info hierover vind je via de links onderaan dit blog.

Water moet dus extra gefilterd worden!

Ik heb nu al ruim drie jaar ervaring met het waterfilter van Aqualine. Dit water gun ik mijn klanten ook en daarom staat het niet alleen in mijn keuken maar ook een tafelversie in de praktijk. Nu kan iedereen na de behandeling gelijk een glaasje gezuiverd water drinken mét natuurlijke mineralen die goed voor de gezondheid zijn en helpen om afvalstoffen beter af te voeren. Water zuivert en je lichaam kan niet goed functioneren zonder zuiver water. 

Ik ben heel enthousiast over dit filter: het water is gezond en het smaakt echt beter dan uit de kraan. Het filter is duurzaam en gemakkelijk in het onderhoud: je vervangt jaarlijks het nanofilter en het meerstappenfilter en af en toe een sponsje voor de buitenkant. Het ziet er nog leuk uit ook!

Waterfilter Aqualine

Het Aqualine 5 waterfilter dat ik in de praktijk heb staan kan 99,9 % van de bovenstaande afvalstoffen uit het water filteren! Dit is getest door de UvA. 

In de opvultank zit een nanofilter met een fijnheid van 0,2 micron (0,0002 mm). Dit voorfilter haalt al een groot deel van de vervuiling uit het water waaronder bijvoorbeeld bacteriën en microplastics. Drinkwaterleiding bedrijven kunnen die er niet uit filteren omdat ze geen gebruik maken van nanofilters. Het water gaat langzaam door het filter heen en druppelt dan in het meerstappenfilter:

1e laag
Hoogwaardig, met zilver geïmpregneerde, actieve koolstof type 30X60 met een hoge opname. Er wordt anderhalve liter water in een uur gefilterd, deze passage is langzamer dan die van het water dat bij de drinkwaterbedrijven door de koolstof gaat. Door langzame passage kan de koolstof meer deeltjes uit het water opnemen.

2e laag
Zeoliet balletjes. Milieuvriendelijke balletjes met een hoge adsorptiewaarde, filtert chloorverbindingen zoals trihalomethaan uit het water en diverse zware metalen, maakt het water zachter.

3e laag
Silica en combi balletjes. De balletjes zijn een combinatie van diverse stoffen waaronder Toermalijn, Zeoliet en Kaolien. Ze hebben een redox functie en een anti bacteriologische werking.

4e laag
Illite combi balletjes. Geven een ver infrarood frequentie af van 9,23 micrometer. Deze frequentie trilt in dezelfde frequentie als het menselijk lichaam. Hierdoor worden cellen geactiveerd, de micro bloedsomloop wordt gestimuleerd en neemt toe. Ze verzachten het water naar een pH van ongeveer 7,5. Verder hebben ze ook een anti bacteriologische werking.

Het eventueel meer alkalisch/basisch maken met de pH ring

Dit is een keuze. Als je kiest voor de alkalische versie dan wordt het systeem met een pH ring geleverd. Deze ring is gevuld met magnetiet balletjes, toermalijn balletjes, alkalische balletjes en magnesium balletjes. De ring verhoogt de pH waarde van het gefilterde water met gemiddeld 1 – 1,5 pH punt tot licht basisch water. Hoe hoog de pH van het water wordt hangt dus af van je kraanwater. 

Let op! Niet voor iedereen is het goed om dagelijks een liter of anderhalf alkalisch water te drinken! Meer weten over basisch water klik hier.

Stenen met mineralen

Tijdens het uitgebreide filterproces wordt een deel van de mineralen uit het water gefilterd. In de onderste tank liggen. Een bijzonder vulkaangesteente wat slechts op een paar plekken op onze aarde voorkomt. De Elvan stenen in de Aqualine systemen komen uit Zuid-Korea. Deze poreuze stenen bevatten van 18 verschillende mineralen die langzaam aan het gefilterde water worden afgegeven. De hoeveelheden die hierbij vrijkomen zijn vergelijkbaar met de mineralen die in natuurlijk water worden aangetroffen. Een deel van deze Elvan stenen zijn met zilver geïmpregneerd. Hierdoor kan er geen bacteriewerking plaatsvinden in het stilstaande water. Het water is hierdoor 2 à 3 weken lang houdbaar.

Het vitaliseren van het water

Vitaliseren is een bijzonder proces waarbij de natuur wordt nagebootst. Water in de natuur zal zich nooit een in rechte lijn voortbewegen zoals ons drinkwater door buizen wordt gepompt. Het water in de natuur komt tegen een steen of een andere oneffenheid in de rivier, valt langs een waterval naar beneden of wordt door een bocht gestuwd. Hierbij wordt het water in een werveling gebracht waarbij de watermoleculen (H2O) door middel van waterstofbruggen een mooie structuur krijgen. 

De magneetkraan bevat vier verschillende magneten van 1200 Gauss. De plus en de min van deze magneten liggen om en om. Hierdoor wordt een werveling gecreëerd zoals dit ook in de natuur gebeurt. Door de magneetwerking worden er kleinere clusters van de watermoleculen gemaakt.Vitaliseren is een proces wat in de tuinbouw algemeen wordt toegepast. Zonder dat er een stof wordt toegevoegd of weggenomen heeft het gevitaliseerde water een goede werking op de groei van de planten

De voordelen

Met een waterfilter gebruik je aanzienlijk minder plastic flessen en hoef je ook geen plastic flessen bronwater meer te sjouwen. Bovendien geven de plastic flessen plastic deeltjes af aan het water als ze bijvoorbeeld tijdens hun vervoer in de zon staan. 

Kortom, het Aqualine filtersysteem biedt beter water; het is gezonder voor het lichaam; het is beter voor het milieu, het is uiteindelijk goedkoper en het voorkomt een hoop gesjouw! De filter is ook ideaal als je een camper hebt, je kunt er zelfs slootwater mee filteren.

Meer info, proeven en bestellen 

Meer info, proeven en bestellen 

Wil je meer informatie en een glaasje gefilterd water proeven? 
Welkom in de praktijk. Stuur vooraf een berichtje zodat we een afspraak kunnen maken.

Als je direct een waterfilter wilt bestellen kan dat door een mail te sturen naar info@insideout-healing.nl dan lever ik zelf de waterfilter die je kunt afhalen in de praktijk, dat bespaart je verzendkosten en mocht er iets aan de hand zijn, dan regel ik dat voor je. 

Je kunt ook bestellen via https://www.tradeline.nl/winkel/ 
Vermeld tijdens het bestellen mijn naam – E. Kraak – en relatiecode 14611.

Let op: er zijn op het internet waterfilters die er precies hetzelfde uitzien als de filters van Aqualine maar een stuk goedkoper zijn. Navraag leverde het volgende op:: dit zijn filters van een ander merk met óf minder geavanceerde koolstof, óf het water wordt niet gevitaliseerd tijdens het uitstromen bij het kraantje, óf de stenen zijn niet met zilver geïmpregneerd.

Bronnen

Meer informatie over micro- en nano plasticdeeltjes in het lichaam en adnere onderzoeken vind je via deze links:

https://vu.nl/nl/nieuws/2022/microplastics-aangetoond-in-menselijke-bloedbaan

https://www.sciencelink.net/opinie-and-analyse/wat-doet-microplastic-in-ons-lichaam/4612.article

https://reader.elsevier.com/reader/sd/pii/S2772416622000146?token=4592F64F17902203F81B3E26EC1F06E9CAFD9FC7C5921321956138A10787919EA9DC3DF2D291ADA9B7FD71FCE4FB42DA&originRegion=eu-west-1&originCreation=20221116110254

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3365860/

https://www.tradeline.nl/wp-content/uploads/2021/09/Test-rapport-filters-Aqualine-AQV-filters.pdf