voor WANDEL COACHING in de natuur klik hier

Ook online consulten mogelijk

Het enorme belang van rust in jezelf

Als je niet actief bezig bent maar toch een gevoel hebt van onrust of bijvoorbeeld ‘nog veel te moeten’ blijft je lichaam in staat van actie. Je bijnieren krijgen geen signaal om te stoppen en gaan steeds door met produceren van stresshormonen. Je ontwikkelt chronische stress. Vaak gaat dat zo geleidelijk dat je went aan je innerlijke situatie en die als normaal ervaart ! Je voet niet dat je stress hebt en moe bent. 

Pas als je tot rust kunt komen, kan je lichaam optimaal gaan herstellen en genezen; je immuunsysteem verbetert en je doet energie op.
Je kunt dan ook verwerken wat je hebt meegemaakt, zodat emoties zich niet gaan opstapelen en je voorkomt dat de emmer op een gegeven moment over gaat lopen. Het is belangrijk ervaringen een plekje te geven en je van tijd tot tijd te realiseren waar je staat.
Voor je optimale welzijn het nodig een balans te vinden tussen actie en rust

Alles verandert, het is de kunst om daarin mee te bewegen, in je gedrag te blijven aansluiten bij wie je bent. En dat gaat beter als je rust momenten neemt.

Hele korte time-outs om in het moment zelf je stress en emoties te reguleren door hartcoherentie toe te passen.

Korte pauzes verdeeld over de dag om rustig te zitten en je bewust te zijn van jezelf en je adem, zoals bij hartcoherentie Hierdoor leer je stress en emoties in het oment zelf direct te tackelen of om te buigen naar positieve energie. Hierdoor wordt het makkelijker om afstand te nemen, te herstellen en overzicht te krijgen en zinvol met situaties om te gaan. Je investeert hiervoor tijd maar aan het einde van de dag merk je dat je tijd én energie over hebt.

Ook langere pauzes verdeeld over de week zijn nodig, om meer aan jezelf toe te komen, door bijvoorbeeld yogalessen te volgen of een hobby uit te oefenen.

En jaarlijks is het ook nodig langer achter elkaar vrij te zijn op een vakantie te gaan of een retreat te doen.

Met acupunctuur kun je de balans van het zenuwstelsel en hormoonsysteem herstellen wat rust geeft.

Healing kun je gebruiken om dieper liggende blokkades te verhelpen en zo meer in je eigen kracht te komen, wat je ook meer rust en veerkracht geeft.

Tarieven
De duur van een consult en het tarief:

Eerste consult van een uur: Intakegesprek en korte eerste behandeling €100,00 Dit is incl. het vooraf beoordelen van de intake vragenlijst.
Vervolgconsult van een uur € 90,00 Hierover wordt geen BTW meer gerekend.

De verhoging van het tarief heeft ermee te maken dat consulten in het vervolg een uur duren: Iedere behandeling wordt er een diagnostisch energie profiel gemaakt en krijg je naast eenconsult evt ondersteund met acupunctuur ook een gesprek, oefeningen en een energetische behandeling die onderdeel is van de behandeling. Dit alles hoort ook bij een volledige acupunctuurbehandeling, zo staat het ook beschreven bij de beroepsvereniging.

Het is ook mogelijk om coaching sessies van anderhalf uur te doen:
Het tarief voor anderhalf uur coaching is € 150,00 per sessie.
Dit is inclusief het eventueel maken van een energie profiel en behandeling ter ondersteuning van het coaching thema.
Wil je één uur alleen maar coaching dan betaal je € 90,00 per sessie

Het consult wordt direct in de praktijk afgerekend, via een betaalverzoek, dus neem je mobiel mee!

Je ontvangt een nota van het consult zodat je die kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Houd er aub rekening mee dat niet nagekomen afspraken of afspraken gecanceld binnen 24 uur vooraf aan de afspraak- weekenden en feestdagen worden niet meegeteld - ongeacht de rede, minstens voor de helft in rekening worden gebracht.

Vergoedingen
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen (deels) vanuit de aanvullende verzekering – het budget voor alternatieve zorg. Kijk zelf na of én hoeveel jouw zorgverzekeraar van de behandelingen vergoedt. Houd er rekening mee dat de vergoedingen van collectieve polissen anders kunnen zijn dan die van individuele polissen.
klik hier voor een overzicht van de vergoedingen 2024
BELANGRIJK: Omdat deze vergoedingen plaatsvinden op basis van aanvullende verzekeringen hoef je NIET eerst zelf het standaard eigen risico te betalen.

 

Binnen het LIVVIT pakket van Achmea/Zilveren Kruis is er ook 100% vergoeding voor het Heart Math Stress Reductie Programma (SRP) / Veerkracht programma
Het Veerkracht Programma.
Dit programma bestaat uit 6 wekelijkse afspraken van anderhalf uur. Je kunt dit programma bij mij in de praktijk volgen, en ook deels online via videobellen als dat je voorkeur heeft. Ik ben gecertificeerd Heart Math coach en groepstrainer.
Lees hier meer over het veerkracht programma.

 

De kosten voor dit programma zijn € 900,00 (ex BTW voor bedrijven) incl. cursusboek en gebruik van een sensor voor de biofeedback op de Iphone of tablet gedurende het traject Veerkracht Programma.
Overige informatie
• ING Bank IBAN: NL41INGB0002399644 tnv Praktijk E. Kraak

• B.T.W. Nummer NL001496002B43

• Kamer van Koophandel te Rotterdam 24462764

  • Marjon
    "Door de behandelingen kreeg ik direct meer energie en rust in mij zelf. Erna heeft mij ook tools gegeven waarmee ik de rust in mijn hoofd kan behouden en de warboel in mijn hoofd overzichtelijk blijft. Ik heb de sessies als prettig ervaren. Erna neemt echt de tijd voor je. Het heeft mij rust gegeven".
    Marjon