voor MINDFUL WANDEL COACHING in de natuur klik hier

Mindfulness Workshops

Workshops in de zaal of online workshops via live stream of een combi van beide

Op deze pagina vind je de workshops die ik geef op het gebied van mindfulness.
Het zijn workshops waarin een bepaald thema centraal staat en waarover je mindfulness oefeningen en meditaties krijgt zodat het duidelijk wordt voor je wat het thema voor jou betekent.
De groepen betaald uit maximaal 6 deelnemers zodat iedereen ruim voldoende aandacht krijgt en tegelijk de onderlinge fysieke afstand van 1,5 m gegarandeerd is.

Tot rust kunnen komen’ en ‘vanuit rust in jezelf in het leven staan’, zijn centrale thema’s in mijn consulten, lessen en workshops en dit is ook altijd een belangrijk onderdeel van een workshop met een ander thema.
Laat het me weten als je zelf een thema hebt waar je een mindfulness workshop over wilt volgen, dan kunnen we die misschien ook organiseren.

Overzicht van mogelijke thema's, je kunt ook je eigen thema inbrengen

- mindfulness en rust in jezelf
- mindfulness en zelfbewustzijn
- heart based mindfulness
- mindfulness en (zelf)compassie
- mindful bewegen

Een workshop duurt meestal 2,5 uur
Er is een pauze met koffie en thee en er is gratis onbeperkt gefilterd water
Je kunt je je verder informeren via het contactformulier, eventueel kunnen we nog telefonisch overleggen als dat nodig is.
Zie bij 'tarieven' in kolom hiernaast hoe je kunt betalen.

Als je nog vragen hebt hoor ik ze graag !
Tarieven
Je bijdrage voor een thema workshop is € 30,00 pp incl koffie, thee en water.
Het bedrag wordt vooraf betaald op rekening nummer NL41INGB0002399644 tnv Praktijk E. Kraak. Je reservering is definitief als het bedrag binnen is.
Houd er aub rekening mee dat bij afzegging korter dan 48 uur van tevoren het geld niet kan worden teruggegeven.

Je ontvangt een nota van de workshop zodat je die eventueel ergens kunt indienen.

Vergoedingen
Mindfulness workshops worden zover ik weet niet vergoed door de zorgverzekeraar. Er zijn inmiddels wel werkgevers die het belang van Mindfulness voor hun werknemers inzien en daar een vergoeding voor geven
Binnen het LIVVIT pakket van Achmea/Zilveren Kruis is er 100% vergoeding voor het Heart Math Stress Reductie Programma (SRP) / Veerkracht programma
Het Veerkracht Programma.
Dit programma bestaat uit 6 wekelijkse afspraken van anderhalf uur. Je kunt dit programma bij mij in de praktijk volgen, en ook deels online via videobellen als dat je voorkeur heeft. Ik ben gecertificeerd Heart Math coach en groepstrainer.
Lees hier meer over het veerkracht programma.

 

De kosten voor dit programma zijn € 900,00 (ex BTW voor bedrijven) incl. cursusboek en gebruik van een sensor voor de biofeedback op de IPhone of tablet gedurende het traject Veerkracht Programma..
Overige informatie
• ING Bank IBAN: NL41INGB0002399644 tnv Praktijk E. Kraak

• B.T.W. Nummer NL001496002B43

• Kamer van Koophandel te Rotterdam 24462764

Mijn ontwikkeling tot mindfulness trainer

Sinds ik 32 jaar geleden mijn eigen praktijk ben gestart, doe ik aan yoga en meditatie, ik ervaar dagelijks de voordelen van het met aandacht zijn in het hier en nu op het gebied van welzijn, gezondheid, relaties en prestaties. Ik volgde verschillende opleidingen en integreerde dat in mijn werk, zie ook mijn cv
27 jaar geleden reisde ik door India en verbleef op een Ashram in het zuiden van India, daar leerde ik verschillende vormen van meditatie.
Vlak daarna ontving ik een initiatie van een Vietnamese meester en een paar jaar later van een Taiwanese meester. Het bevorderde mijn meditatie-ervaring, persoonlijke en spirituele ontwikkeling en welzijn. Ik kan door de initiatie en het vele oefenen veel makkelijker 'zíjn', de stilte ervaren, voel rust in mezelf en kan makkelijker keuzes maken die bij me passen. Ik heb daarbij de mogelijkheid ontvangen om mensen een energie behandeling te geven en ik leerde om met mijn hoog sensitiviteit zo om te gaan dat het een kracht is die ik in kan zetten voor mezelf en voor anderen.

Mijn belangstelling voor yoga en meditatie is in de loop van de jaren alleen maar toegenomen en ik besef hoe ontzettend nodig het in deze tijd is dat mensen leren om minder reactief te zijn, indrukken te kunnen laten en met de aandacht in het moment aanwezig te zijn. Rust te vinden in zichzelf en in contact met zichzelf te komen en te blijven.
Daarom heb ik me geschoold bij See True en ben nu Cognitief gebaseerde mindfulness trainer. De mindfulness om stress te verminderen heeft zo’n grote overlap met hartcoherentie, die je leert om stress en emoties in het moment te managen, dat ik mindfulness om stress te reguleren altijd combineer met hartcoherentie. Zo ontwikkel je ook meesterschap over het managen van je emoties en energie ter plekke op het moment zelf.

In november 2019 rondde ik de basis opleiding voor mindfulness trainer af en in januari 2020 volgde ik een 11 daagse stilte retraite in een klooster in Thailand en kreeg dagelijks les van de monniken daar. We mediteerden bij elkaar zo’n 7 uur per dag. Dit alles brengt me veel en ik geef mijn kennis en ervaring al 30 jaar met liefde door 🙏🏼
  • Robin
    "Bedankt voor je hulp de laatste keer. Ik vond het erg fijn en het heeft mij extra rust gegeven".
    Robin
  • Marjon
    "Door de behandelingen kreeg ik direct meer energie en rust in mij zelf. Erna heeft mij ook tools gegeven waarmee ik de rust in mijn hoofd kan behouden en de warboel in mijn hoofd overzichtelijk blijft. Ik heb de sessies als prettig ervaren. Erna neemt echt de tijd voor je. Het heeft mij rust gegeven".
    Marjon