voor WANDEL COACHING in de natuur klik hier

Rust en Veerkracht

Ook online consult mogelijk

Steeds meer mensen - ook jongeren - hebben de behoefte aan meer rust in zichzelf, een helder hoofd en een vitaal lichaam. .

Het tempo van veranderingen in onze leefomgeving neemt exponentieel toe waardoor de voorspelbaarheid afneemt en planmatig werken vaak geen optie meer is.
We moéten wel een pas op de plaats maken en terugschakelen. Keuzes maken die bij ons passen en meer samenwerken. Veerkracht ontwikkelen, leren omgaan met stress en emoties en vertragen is het beste antwoord op het toenemende levenstempo, en dat is ook heel erg nodig. 

‘Tot rust kunnen komen’ en ‘vanuit rust in jezelf in het leven staan’, zijn centrale thema’s in mijn consulten, lessen en workshops.

Met hartcoherentie leer je om op een simpele en heel doeltreffende manier altijd en overal je stress en emoties te managen, je kalmte te bewaren, overzicht te houden, energie op te laden en optimaal te presteren. Lees onderaan de pagina in het grijze gedeelte meer over veerkracht.

“Het is niet de situatie die je stress geeft, maar jouw reactie erop!”

- Heart Math Institute
Tarieven
De duur van een behandeling en het tarief:

Eerste consult van een uur: Intakegesprek en korte eerste behandeling €100,00 Dit is incl. het vooraf beoordelen van de intake vragenlijst.
Vervolgconsult van een uur € 90,00 Hierover wordt geen BTW meer gerekend.

De verhoging van het tarief heeft ermee te maken dat consulten in het vervolg een uur duren: Iedere behandeling wordt er een diagnostisch energie profiel gemaakt en krijg je naast een consult evt ondersteund met acupunctuur ook een gesprek, oefeningen en een energetische behandeling die onderdeel is van de behandeling. Dit alles hoort ook bij een volledige acupunctuurbehandeling, zo staat het ook beschreven bij de beroepsvereniging.

Het is ook mogelijk om aparte coaching sessies te doen:
Het tarief voor anderhalf uur coaching is € 150,00 per sessie.
Dit is inclusief het eventueel maken van een energie profiel en behandeling ter ondersteuning van het coaching thema.
Wil je één uur alleen maar coaching dan betaal je € 90,00 per sessie

Het consult wordt direct in de praktijk afgerekend, via een betaalverzoek, dus neem je mobiel mee!

Je ontvangt een nota van het consult zodat je die kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Houd er aub rekening mee dat niet nagekomen afspraken of afspraken gecanceld binnen 24 uur vooraf aan de afspraak- weekenden en feestdagen worden niet meegeteld - ongeacht de rede, minstens voor de helft in rekening worden gebracht.

Vergoedingen
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen (deels) vanuit de aanvullende verzekering – het budget voor alternatieve zorg. Kijk zelf na of én hoeveel jouw zorgverzekeraar van de behandelingen vergoedt. Houd er rekening mee dat de vergoedingen van collectieve polissen anders kunnen zijn dan die van individuele polissen.
klik hier voor een overzicht van de vergoedingen 2024
BELANGRIJK: Omdat deze vergoedingen plaatsvinden op basis van aanvullende verzekeringen hoef je NIET eerst zelf het standaard eigen risico te betalen.

 

Binnen het LIVVIT pakket van Achmea/Zilveren Kruis is er ook 100% vergoeding voor het Heart Math Stress Reductie Programma (SRP) / Veerkracht programma
Het Veerkracht Programma.
Dit programma bestaat uit 6 wekelijkse afspraken van anderhalf uur. Je kunt dit programma bij mij in de praktijk volgen, en ook deels online via videobellen als dat je voorkeur heeft. Ik ben gecertificeerd Heart Math coach en groepstrainer.
Lees hier meer over het veerkracht programma.

 

De kosten voor dit programma zijn € 900,00 (ex BTW voor bedrijven) incl. cursusboek en gebruik van een sensor voor de biofeedback op de IPhone of tablet gedurende het traject Veerkracht Programma..
Overige informatie
• ING Bank IBAN: NL41INGB0002399644 tnv Praktijk E. Kraak

• B.T.W. Nummer NL001496002B43

• Kamer van Koophandel te Rotterdam 24462764

Veerkracht

Je veerkracht is het vermogen waarmee je je kunt voorbereiden op, omgaan met en herstellen van stressvolle situaties. Je veerkracht is een soort ‘innerlijke batterij’. Het is van belang te erkennen dat je veerkracht fysieke, mentale en emotionele kwaliteiten heeft, die elkaar enorm beïnvloeden.

 

Hoe kun je jouw veerkracht ontwikkelen?

 • Acupunctuur helpt om je zenuwstelsel en hormoonsysteem in balans te brengen en blokkades op te heffen waardoor je energie en veerkracht toenemen en jezelf genezend vermogen herstelt.
 • Door je stress en emoties positief om te buigen kun je ervoor zorgen dat je veerkracht gedurende de dag optimaal blijft. Hiervoor kun je het veerkrachtprogramma volgen of consulten in de praktijk doen.
 • Door Prana Yoga Flow lessen te volgen geef je jezelf wekelijks ruim een uur aandacht en kom je tot jezelf. Je geeft dan ook aandacht aan je fysieke veerkracht.
 • Er kunnen dieperliggende redenen zijn die ervoor zorgen dat je dagelijks een gevoel van onrust of ongemak hebt. Het is dan belangrijk de dieperliggende oorzaak te vinden en te helen, dat kan door healing.
 • Door te mediteren leer je wat langer stil te zitten, je adem te reguleren, je gedachten te observeren en je emoties er te laten zijn. Je wordt rustig en minder reactief. Vaak hoor ik van mensen dat ze niet meer rustig kunnen zitten, steeds het gevoel hebben nog iets te moeten doen…. Deze innerlijke onrust draagt niet bij aan welzijn en gezondheid.
 • Volg het Veerkracht programma ! Lees meer op deze pagina onderaan in het grijze gedeelte.

  Er kunnen allerlei factoren van invloed zijn op onze veerkracht en ons gevoel van rust. Bijvoorbeeld de tijdsdruk waar veel mensen mee te maken hebben, het hoge werktempo en het tempo in onze eigen leefomgeving liggen hier in Nederland met name in het westen erg hoog. Ook voeding kan stoffen bevatten die onrust brengen in ons systeem, bijvoorbeeld geraffineerde suiker, zelfs als je hier niet allergisch voor bent. Een ander voorbeeld is de nog steeds toenemende mate van straling om ons heen. We kunnen niet zonder technologie dus is het belangrijk maatregelen te nemen en dat kan. Denk ook aan langdurige spanning thuis of op school. Zo zijn er nog wel meer redenen die een appel doen op onze rust en veerkracht. Goed om hier aandacht voor te hebben want een langdurig gevoel van onrust heeft vaak meerdere oorzaken.

 • Robin
  "Bedankt voor je hulp de laatste keer. Ik vond het erg fijn en het heeft mij extra rust gegeven".
  Robin
 • Marjon
  "Door de behandelingen kreeg ik direct meer energie en rust in mij zelf. Erna heeft mij ook tools gegeven waarmee ik de rust in mijn hoofd kan behouden en de warboel in mijn hoofd overzichtelijk blijft. Ik heb de sessies als prettig ervaren. Erna neemt echt de tijd voor je. Het heeft mij rust gegeven".
  Marjon